Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – A nap legfontosabb hírei

888.hu

2020.05.13. 19:59

Az Európai Parlament nem kíváncsi a magyar álláspontra a hazánkról rendezett vitán, kormány a polgármesterekkel is konzultál Budapest feloldásáról, újabb botrány a Pesti úton.

Holnap az Európai Parlamentben rendeznek vitát Magyarországról, viszont a magyar kormány nem mondhatja el álláspontját.

Varga Judit már korábban jelezte, hogy részt venne brüsszeli ülésen és Orbán Viktor miniszterelnök levélben kérte, hogy engedélyezzék az igazságügyi miniszter felszólalását. Jaume Duch Guillot, az EP szóvivője azonban elmondta, hogy erre nincs lehetőség. Pedig nincs írott szabály arra, hogy ki képviselje a kormányokat a plenáris ülés vitáin.

Ennyit ér a demokrácia az Európai Parlamentnek

Magyarországról készül vitázni az Európai Parlament (EP) holnap és a testület mindent megtesz azért, hogy hazánk álláspontját ne kelljen meghallgassák. Varga Judit igazságügyi miniszter már korábban jelezte, hogy részt venne brüsszeli ülésen, az EP elnöke, David Maria Sassoli viszont ezt elutasította, arra hivatkozva, hogy a szabályok értelmében kizárólag az államfő vagy kormányfő képviselheti a tagállamokat [...]

A kormány szerdán még nem dönt a budapesti korlátozások enyhítéséről, előtte ugyanis konzultálni kíván a virológusokkal és az orvosszakértőkkel, valamint megvárja a budapesti polgármesterek véleményét. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ezért írásban fordult a budapesti kerületi polgármesterekhez és a főpolgármesterhez.

A Pesti úti idősotthonban már több mint 40-en elhunytak, és most egy újabb gyászoló hozzátartozó számolt be az intézményben tapasztalható körülményekről. Az elhunyt beteg fia szerint hiába kerestek orvost az intézményben, nem értek el egyet sem.

További botrányok a Pesti úti idősotthonban

A Ripost információi szerint a Pesti úti idősotthon egy 68 éves lakója abba halhatott bele, hogy nem látták el megfelelően, gyakorlatilag még vizet is alig kapott. Fia szerint „súlyos kiszáradással, felfekvéssel került kórházba az otthonból az édesanyám, ahol aztán rövidesen meghalt„. Az elhunyt beteg fia szerint hiába kerestek orvost az intézményben, nem értek el egyet [...]

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére