Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bezárt autó kinyitása kulcs nélkül? Így csinálhatjuk a legegyszerűbben

(X)

2022.05.20. 06:20

(X)

 

Megmutatjuk, miért fontos működő kulcs hiányában szakemberre hagynunk a bezárt autó nyitását.

 

Sokak rémálmát jelenti a szituáció, amikor becsapódik a kocsi ajtaja, és túl későn jut eszükbe, hogy a kulcsot odabent felejtették. Vagy épp az, amikor az autóban lemerült az akkumulátor, a központi zár pedig nem működik. Nos, van egy jó hírünk: ilyen helyzetekben sem kell feltétlenül pánikba esni és azonnal a feszítővasért nyúlni.

A bezárt autó kinyitása ugyanis akár kulcs nélkül is lehetséges. Anélkül is, hogy drasztikus módszerekhez folyamodnánk. És hogy hogyan? Ebben a cikkben bemutatjuk azokat a módszereket, melyek segítenek a problémás helyzetek egyszerű és hatékony megoldásában!

 

Milyen esetekben lehet szükség a bezárt autó nyitására?

Az egyik, klasszikus szituáció, melyben segítségre lehet szükségünk, nem más, mint az autóban felejtett kulcscsomó. Ez az egyik legabszurdabb, azonban leggyakrabban előforduló helyzet, melynek során a zár kinyitásához alternatív módszert kell igénybe vennünk. De gyakran megesik az is, hogy a zár meghibásodik és nem nyílik sem a saját kulcsával, sem pedig a vészhelyzetre félretett pótkulccsal.

De más esetek is előfordulhatnak. A központi zár, vagy épp a zárat nyitó távirányító meghibásodása szintén olyan dolog, mely kellemetlen szituációkat szülhet. Sőt, az akkumulátor meghibásodása is vezethet ahhoz, hogy autónkat egy reggel nem tudjuk kinyitni, és annak érdekében, hogy eljussunk a munkahelyünkre, a lehető leggyorsabban cselekednünk kell.

 

Tolvajoktól ellesett bravúrok: amit semmiképp se tegyünk

Ha bezárt autó nyitása kerül szóba, sokaknak azonnal beugrik néhány lehetséges megoldás. Ezek többsége azonban olyan megoldás, mely a hirtelen felindulás után annyira talán már nem is tűnik annyira jó ötletnek. A legtöbb ugyanis maradandó, nehezen és drágán javítható károkat is okozhat a járműben.

Man Forgot His Key Inside Locked Car

 

A legtöbbek fejében azonnal a legdrasztikusabb megoldás fordul meg: egy feszítővassal vagy nagyobb kődarabbal betörni az ablakot és megszerezni a bent ragadt kulcscsomót. Ez azonban több szempontból is rossz ötlet. Egyrészt az ablak cseréje és a fényezés javítása igazán drága mulatság lehet. Mindent összevetve akár több százezer forintunkba is kerülhet. Ráadásul a megfelelő üveg beszerzése az autó típusától függően akár napokig vagy hetekig is eltarthat. Másrészt egy ilyen akció során nem csupán az autó, de mi is megsérülhetünk.

Arról nem is beszélve, hogy betört üveggel nem hagyhatjuk őrizetlenül a járművet, így, ha nincs saját garázsunk, ez a megoldás gyakorlatilag rengeteg további problémát képes szülni.

És ha már itt tartunk, hasonlóan rossz ötlet a filmekből jól ismert bravúrokkal próbálkozni és dróttal vagy hajcsattal kinyitni a bezárt autót, esetleg csavarhúzóval kifeszíteni azt. Ez ugyanis könnyen tönkre teheti a zárat, a zárcsere pedig szintén nem olcsó mulatság. Arról már nem is beszélve, hogy könnyen megeshet, hogy egy járókelő félreérti a helyzetet és ránk hívja a rendőröket, ezután pedig magyarázkodhatunk.

 

Ha nem szeretnénk fejfájást, bízzuk szakemberre a feladatot

Sajnos az esetek többségében a bezárt autó nyitása olyan feladat, mellyel egyedül nem tudunk megbirkózni. Abban az esetben legalábbis biztosan nem, ha nem szeretnénk kárt tenni a gépkocsiban. Ilyen esetekben mindenképp fontos, hogy szakember segítségét kérjük a feladathoz.

A zárak nyitásával foglalkozó szakemberek a legtöbb esetben pár perc alatt képesek a bezárt autó nyitását elvégezni. Komplikáltabb esetekben ez hosszabb ideig is eltarthat, azonban biztosak lehetünk abban, hogy a nyitás minden esetben hatékonyan és sérülésmentesen történik. Kortól és az autó típusától típustól függetlenül. Ennek köszönhetően pedig nem kell aggódnunk amiatt, hogy a kulcs bezárása vagy az egyéb, bosszantó problémák miatt a fényezés karcolódása vagy egyéb sérülés javítása miatt is mélyen a pénztárcánkba kellene nyúlnunk.

Ha a megfelelő szakemberre bízzuk a feladatot, a folyamat gyors és egyszerű, illetve nem szül további problémákat. És mindössze egy új kulcs és az ajtó kinyitásának költsége az, amivel számolnunk kell.

Close-up Of Person's Hand Opening Car Door With Lockpicker

 

Visszaélhet-e valaki a bezárt autó nyitásával?

Sokakban merülhet most fel a kérdés: ha egy bezárt autó nyitása ennyire egyszerű, nem lehetséges-e visszaélni a lehetőséggel? Természetesen azonban nem, hiszen a szakemberek különösen ügyelnek arra, hogy kizárólag a tulajdonos számára tegyék lehetővé a zár nyitásának lehetőségét.

Ennek érdekében a helyszínen be kell bizonyítanunk azt, hogy a szóban forgó autó valóban a miénk. Rendelkeznünk kell a forgalmi engedéllyel és a többi szükséges irattal is. Természetesen, ha a pénztárca is a kesztyűtartóban maradt, abban az esetben is van megoldás, hiszen a mai, digitális világban már nem feltétlenül van szükség egy igazolványra ahhoz, hogy a tulajdonjogot bizonyítsuk.

Azt követően, hogy az azonosítás megtörtént, a szakember sérülésmentesen kinyitja a zárat. Amennyiben az eredeti slusszkulcs elveszett, fontos, hogy a visszaélések elkerülése érdekében letiltassuk azt. Ilyen módon a probléma nemcsak gyorsan és hatékonyan megoldható, de minden ezzel járó kellemetlenség is elkerülhető.

(X)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére