Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egerszegi Krisztina: Magyarország képes megrendezni egy nyári olimpiát

888.hu

2022.06.16. 12:40

A hét végén kezdődő vizes világbajnokság kapcsán adott terjedelmes interjút a Mandinernek Egerszegi Krisztina. Az 1996-os atlantai játékok után visszavonult ötszörös olimpiai bajnok úszó szólt jelenlegi legfontosabb hivatásáról, az anyaságról, Budapest olimpiarendezési esélyeiről és lehetőségeiről, illetve a transznemű versenyzők megjelenése kapcsán támadt vitákról.

Csisztu Zsuzsa írásából kiderült, hogy Egerszegi Krisztinának manapság a családja van a fókuszban; férjével, Vigassy Ádámmal három gyermeket neveltek fel: a 22 éves Bálintot, a 20 éves Barnabást és a 18 éves Zillét. Krisztina 1996-os visszavonulása óta legfeljebb a Balatonban úszott egy keveset, uszodába meg csupán néhány fontosabb verseny kedvéért ment le. A sportolói fejezet végleg lezárult az életében, azaz miután sokáig távol tartotta magát az úszástól, Wladár Sándor úszószövetségi elnök kérésére most igent mondott az Úszó nemzet programban való részvételre.

„A gyerekek miatt vállaltam. Itt nem arról van szó, hogy a jövő nagy bajnokait keressük, hanem arról, hogy nagycsoportos óvodás kortól a másodikos korosztályig minden kisgyereket szervezett kereteken belül valóban megtanítsunk magabiztosan úszni – mármint az oktatók. Ami igazán megfogott, hogy olyan gyerekek is megtanulnak úszni, akiknek soha nem lenne erre lehetőségük.”
– nyilatkozta a Mandinernek az ötszörös olimpiai bajnok, aki egyébként a hét végén kezdődő FINA-világbajnokság nagyköveti feladatait is ellátja.

„Ott is többedmagammal szerepelek az óriásplakáton, Darnyi Tamás is vállalta, s ez megkönnyítette a döntést, hiszen a példaképem volt. Most úgy tűnik, nagyszerű esemény lesz az idei. Nem szeretek előre megfogalmazni semmilyen elvárást, mert emlékszem, én is mennyire utáltam, amikor ilyenekkel jöttek, úgyhogy azt kívánom a magyar versenyzőknek, hogy a legjobbat hozzák ki magukból.”

Egerszegi markáns véleményt fogalmazott meg a transznemű úszókkal kapcsolatban. Szerinte az egyetlen dolog, amit a női sportolók tehetnek, hogy nem indulnak el ilyen versenyeken. A férfisport az férfisport, a női pedig a nőké.
„Akkor maradhatna fair a verseny, ha a transznemű sportolóknak lenne egy külön kategória, én ezt látnám a legjobb megoldásnak, akkor senkinek nem sérülne a versenyzéshez való joga.”

„Budapest vagy inkább Magyarország az utóbbi években bebizonyította, hogy nagyszerű versenyrendezői képességekkel bír. Minden sporttal, művészettel, kultúrával kapcsolatos eseménytől, amit megrendezünk, csak több lesz az ország. Világszínvonalú létesítmények épültek, kiválóan meg tudunk rendezni olyan hatalmas volumenű sporteseményeket, mint a FINA-világbajnokság, amelynek most már másodjára is nekirugaszkodhatunk. A tudás tehát megvan, már csak az kellene, hogy végre elhiggyük: Magyarország képes megrendezni egy nyári olimpiát.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére