Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Most 44 EP-képviselő sértegeti, zsarolja Orbánt

Horváth K. József

2022.06.16. 16:40

Most, amikor 44 európai parlamenti képviselő arra kéri Orbán Viktort, hogy Ukrajna ügyében álljon a jó oldalra, nemcsak a kormányfő válaszát olvastam örömmel, hanem eszembe jutott Regős Bendegúz egyik mondása is az Indul a bakterházból: „Tudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem a tehénpásztorok kormányoznak.”

 

A 44-ek levelükben egyebek mellett ezt írták: „Arra kérünk, hogy állj a történelem jó oldalára a magyar emberekkel együtt, akik egyértelműen szolidárisak Ukrajnával. Arra kérünk, hogy viselkedj valódi európaiként.” A képviselők a „jó oldal” alatt nyilván azt értik, Orbán a jó emberekhez méltatlan módon igyekezett lassítani az orosz kormány elleni hatodik szankciós csomag elfogadását, igyekezett megtörni az uniós egységet és gyengíteni a szankciókat. Azt várják ugyanis, hogy amikor a demokratikus világ egységes Ukrajna és az ukrán emberek támogatásában, akkor a magyar miniszterelnök és kormánya is legyen az.

Szóval nyugodtan állíthatjuk, hogy a tehénpásztorok ilyet nem mondanának. Ha már egy miniszterelnököt arra akarnak rávenni, hogy cselekedjen úgy, ahogy a szerinte többségben lévő „demokratikus világ” akarja, akkor érdemes szétszálazni az állításukban rejlő részleteket.

Ebben segít Orbán Viktor levele a 44-eknek. Kijelentette: „Elítéljük az Ukrajna területi szuverenitása elleni orosz támadást, a Budapesti Egyezmény megsértését. Békét akarunk. A fegyveres konfliktust be kell fejezni, a vitákat tárgyalás útján kell rendezni. Segíteni kell Ukrajnát, és gondoskodni kell a menekültekről. Eddig közel 800 ezer menekült érkezett Ukrajnából Magyarországra, akiket élelemmel, szállással, gyógyszerrel láttunk el. A gyermekek számára oktatást, a felnőttek számára munkát biztosítunk. Magyarok tízezrei fogadták be az otthonukból menekülőket, gyűjtöttek adományt, vállaltak önkéntes munkát. Mindeközben Ukrajna számára humanitárius segítséget, adományokat, élelmet, üzemanyagot, gyógyszert küldtünk és küldünk.”

Orbán Viktor leszögezte, mindezért Magyarország és polgárai nem sértő és kioktató hangnemet, hanem elismerést és köszönetet érdemelnek.

A demokratikus világ azt nem akarhatja, hogy a magyar miniszterelnök úgy viselkedjen európaiként, hogy közbentönkre teszi saját választóinak az életét, romba dönti országának gazdaságát.

Nem tudni pontosan, hogy hány főből áll a demokratikus világ, mindenesetre a 44 képviselő a 751 fős Európai Parlamentnek alig több mint öt százaléka. Ez sejtet valamit a globalista rész és egész viszonyáról. Mint ahogy elvben azt sem tudni, ki dönti el, hogy hol van a jó oldal és merre a rossz. A 44 fős levélírók csapata-e ebben a mérce vagy az több mint hárommillió ember, aki közvetlenül Orbán Viktorra szavazott azért, hogy ahogy eddig, a továbbiakban is a legmesszebbmenőkig képviselje az érdekeit?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére