Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiroaki Jay Aeba a 888-nak: Orbán Viktor Magyarország nemzeti érdekeit tartja szem előtt

888.hu

2022.06.06. 13:20

Orbán Viktor miniszterelnökkel kapcsolatban azt mondhatom, hogy nagyon tisztelem a vezetői tevékenységét – mondta 888.hu-nak a CPAC Hungary konferencián adott interjújában Hiroaki Jay Aeba, a Japán Konzervatív Szövetség vezetője.

 

888.hu: Hogyan írná le, mit jelent japánban konzervatívnak lenni?

Hiroaki Aeba: Japán egy nagy múltú ország, háromezer éves történelemmel. Rengeteg különböző hagyományunk és szokásunk van, melyet mélyen tisztelünk.

Mindemellett viszont a japán konzervatívok felismerték annak a fontosságát is, hogy felkaroljanak olyan új elgondolásokat, mint például a klasszikus liberalizmus, a szabadság vagy a demokrácia, vagyis befogadjanak olyan dolgokat, melyek segítenek fellendülést hozni a modern időkben. Ez egy elég egyedi egyensúlyozás a régi és az új között.

888.hu: Mi a legnagyobb kihívás az országukra nézve?

Hiroaki Aeba: Mindenképpen a nemzetbiztonság adja a legnagyobb kihívást. Japánt eredetileg Kína és Észak-Korea fenyegette. Az Ukrajnában zajló háború viszont most kissé begyújtotta a dolgokat az oroszokkal – Japánnak van néhány szigete az északi részen, ami határos az orosz felségterülettel. Így most jelenleg három elég aktív ellenfele is van az országnak a régióban. Kína, Észak-Korea és Oroszország. Most arra készülünk, hogy mint nemzet, hogyan védjük magunkat ezekkel a fenyegetésekkel szemben.

 

888.hu: Mennyire van jelen önöknél a liberális identitáspolitika?

Hiroaki Aeba: Sajnos ez úgy van, hogy ami az Egyesült Államokban történik, általában öt éven belül Japánban is megjelenik. Jelenleg van egy kis LMBTQ-mozgalom, de ez most még nem nagy ügy. Viszont az az őrült, nagyon radikális LMBTQ-probléma valószínűleg Japánba is el fog érni, el kell gondolkodnunk, hogyan küzdünk meg az extremitásaival.

 

888.hu: Hogyan látja Orbán Viktor politikáját és Magyarországot?

Hiroaki Aeba: Orbán Viktor miniszterelnökkel kapcsolatban azt mondhatom, hogy nagyon tisztelem a vezetői tevékenységét. Földrajzilag nagyon bonyolult helyzetben van. Bizonyos dolgokban az EU gyakorol rá nyomást, bizonyos dolgokban Oroszország. Ő viszont nagyon jól menedzseli ezeket az erőket.

Igen nehéz helyzetben van, de Magyarország szuverenitását és nemzeti érdekeit tartja szem előtt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére