Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

888.hu

2022.05.24. 12:20

Mindegy, hogy nyilvános közleményben elítélte-e a háborút vagy sem, meghallják, hogy „orosz” és diszkriminálnak.

 

Nem is olyan régen attól volt hangos az internet, hogy több zenei fesztivál is – egyebek mellett a detroiti Movement zenei fesztivál és a hágai The Crave is – visszamondta a népszerű orosz DJ, Nina Kraviz fellépéseit.

Indokként a Putyint támogató, közösségi médiában írt bejegyzéseit és az Ukrajna elleni invázióval kapcsolatos hallgatását jelölték meg.

 

Kraviz augusztusban a Sziget fesztiválon is fellép.

 

A Sziget – története során – a maga eszközeivel mindig a béke pártján állt, most is kiállunk a béke mellett és elítéljük az orosz háborús agressziót. Azonban nem hiszünk a kulturális embargóban, fesztiválunk több mint 50 országból érkező fellépői között lesz számos orosz és ukrán művész, így Nina Kraviz is. Mindemellett – a lehetőségeink szerint – korábban is kiálltunk, és kiállunk az ukrán nép mellett, részt vettünk például a #StopWar nemzetközi koncert-maraton lebonyolításában és a fesztivál ideje alatt a »Music Saves Ukraine« kampányhoz is csatlakozunk.”

– közölte a Sziget a nyilatkozatában.

 

A Sziget nem hisz a kulturális embargóban. Elítélik az orosz háborús agressziót, kiállnak a béke mellett, ugyanakkor orosz és ukrán fellépők is lesznek a fesztiválon.”

– jelentette ki Kádár Tamás, a rendezvény főszervezője a Sziget pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

 

Ám nem mindenhol ilyen pozitív a hozzáállás az orosz zenészek kapcsán.

A közelmúltban egy dublini zongoraverseny szervezői döntöttek úgy, hogy lemondják az összes orosz résztvevő részvételét, köztük Roman Kosyakov zongoraművészét is.

Valerij Gergiev karmestert a Putyin elnökkel való barátsága okán diszkriminálták.

Anastasia Kobekina csellista koncertjét származása miatt mondták vissza, annak ellenére, hogy nyilvános közleményben elhatárolódott az inváziótól.

Egy svéd népzenei zenekarnak azért tiltották meg, hogy fellépjen egy Ukrajna támogatására rendezett jótékonysági koncerten, mert egy orosz hangszeren játszanak, a kritikusok szerint a balalajka olyan, mintha náci horogkeresztet mutogatnának.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére