Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deák Dániel a 888.hu-nak: Pulai András átlépett egy határt

Prokaj Dávid

2021.08.13. 16:10

A XXI. Század Intézet vezető elemzője értékelte nekünk Pulai András megbotránkoztató és elfogadhatatlan kijelentéseit. Miután közölte, hogy nem kíván a továbbiakban egy műsorban vitázni vele, csatlakozott a kezdeményezéséhez Nagy Ervin filozófus is. Valamint a Nézőpont Intézet is bocsánatkérésre szólította fel közösségi oldalán a Publicus Intézet ügyvezetőjét.

 

Ahogy arról a 888.hu is beszámolt, Pulai András, a Publicus intézet ügyvezető igazgatója a HírTv Plusz-mínusz című műsorában azt mondta, hogy a pedofília betegség, így együtt lehet érezni az abban szenvedőkkel.

Pulai így fogalmazott a pedofíliáról:

Egyrészt bűncselekmény, másrészt – a tudomány mai állása szerint – betegség. A kettő együtt van jelen, ami alkalmas arra, hogy valaki akár tényalapú, akár művészi alkotásban mutassa be azt a szenvedést, amit sok pedofil átél.”

A balliberális kötődésű elemző központ vezetőjének mondandója nagy botrányt kavart. Deák Dániel, XXI. Század Intézet vezető elemzője a Facebook-oldalán kijelentette: „én innentől kezdve ezzel az emberrel nem vagyok hajlandó egy műsorban mutatkozni”.

Deák Dániel a 888.hu megkeresésére elmondta, hogy a magyar közvéleményben van egyfajta megegyezés, hogy bizonyos vörös vonalakat nem szabad átlépni, a közbeszédben pedig ilyen típusú gondolatokat nem lehet megfogalmazni. A pedofiloknak a mentegetése az tipikusan egy ilyen kérdéskör.

Tehát amikor valaki arról beszél a nyilvánosságban, hogy lehet érzékenyíteni például a pedofil bűnelkövetők kapcsán, és arról beszél, hogy ez egy legitim dolog, akkor az egy olyan vörös vonalnak az átlépése, amitől kezdve el kell határolódni az ilyen gondolatokat megfogalmazó személyektől.”

– indokolta meg azon döntését, hogy a jövőben nem kíván egy műsorban vitázni a Publicus Intézet ügyvezetőjével.

Hozzátette, hogy számára azon kijelentése is bicskanyitogató, hogy szerinte „melegágya a katolikus egyház a pedofíliának”, miközben ezt az állítását semmilyen tényadattal nem tudja alátámasztani.

Értelemszerűen a társadalom minden csoportjában léteznek pedofil bűnelkövetők, de nincsen semmilyen statisztikai adat arra, hogy mondjuk az a kijelentés megállná a helyét.”

Tehát ez a vallásellenes és egyházellenes kijelentés értelemszerűen a nemzeti érzelmű, konzervatív, jobboldali gondolkodásmódú embereket felháborítja – mondta az elemző.

Deák Dániel úgy látja, hogy ez a kijelentés is jól beleillik abba a vallásellenes kommunikációba, amit főként DK-s és MSZP-s politikusok is felmutattak az elmúlt időszakban.

Nem meglepő, hogy Pulai András is ilyen kijelentéseket tesz, hiszen a közös vitáink során is azt tapasztaltam, hogy szóról-szóra mondja fel főként az MSZP közleményeit.”

Említette, hogy egyszer szóvá is tette neki azt, hogy az állításait nem tudja alátámasztani tényadatokkal, számokkal vagy bármilyen bizonyítékkal, csak vagdalkozik mindenféle állítással.

Ráadásul átlépett egy olyan határt, ami a közéletben nem megengedhető!”

– hangsúlyozta.

 

A baloldali elemző bojkottjához csatlakozott Nagy Ervin filozófus, a XXI. Század Intézet munkatársa is, akit szintén elmondta véleményét a 888-nak, melyet változtatás nélkül közlünk:

„Az elmúlt 10 évben számtalan alkalommal vitáztam Pulai Andrással, és azt gondolom, hogy azok akik a közélettel foglalkoznak, különös felelősséggel vannak. Pulai András azzal, amit a Hír TV-ben állított, tehát hogy érzékenyíteni lehet a pedofíliával kapcsolatban is, és együtt lehet érezni a pedofil bűnelkövetőkkel, átlépett egy olyan vörös vonalat, ami a számomra vállalhatatlan. Elfogadhatatlan Pulai András véleménye, minden szélsőséges gondolat számomra elfogadhatatlan, ahogy az is, amikor valaki a hagyományos családmodellt támadja vagy a homoszexuálisokat gyalázza. Ugyanígy az is elfogadhatatlan, amikor a pedofíliát relativizáljuk.”

„Úgy gondolom, hogy mindenkinek van választási lehetősége, így a pedofil ember is választhat hogy megteszi-e azt amit megtesz vagy nem, és ő is felelősséggel tartozik a közösség iránt. Azt gondolom, hogy az őáltala elkövetett bűncselekmény relativizálása vállalhatatlan egy közéleti ember szájából. Én is, mint közélettel foglalkozó közszereplő, azt gondolom, hogy fel kell hívnunk arra a figyelmet, hogy hol van az a határ.”

 

A Nézőpont Intézet szintén megjelentetett egy állásfoglalást az üggyel kapcsolatban a közösségi oldalukon:

Reméljük, hogy Pulai András nem mulasztja el a lehetőséget, hogy bocsánatot kérjen a pedofíliával szembeni érzékenyítő nyilatkozatáért”

–írták.

 

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a közösségi oldalán azt írta, hogy egyetért Deák Dániellel. Hozzátette:

Aki azt mondja, hogy ilyen meg olyan szempontból kicsit megértőbbnek kellene lenni a pedofilok iránt, az lényegében a kiskorúak brutális megrontására mond igent.”

– üzente meg.

 

A nagy botrányt kavaró beszélgetést itt lehet megtekinteni:

 

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére