Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tehénpuki adóval mentenék meg a világot a pusztulástól

888.hu

2022.06.10. 07:43

A kreativitás fontos ezekben a vészterhes időkben.

 

Az új-zélandi

baloldali kormány épp azon ügyködik, hogy megadóztassa a húst, és ez kiterjedne a szarvasmarhák és juhok böfögésére és fingására is.

 

Állításuk szerint azért, hogy megmentsék a világot.

A Jacinda Ardern vezette kormány a tehenek és juhok által termelt metánkibocsátás megadóztatására dolgoz ki épp javaslatokat, ami a világ első zöld adója lenne az állattenyésztésre.

 

Nem kérdés, hogy csökkentenünk kell a légkörbe kerülő metán mennyiségét, és a mezőgazdaságra vonatkozó hatékony kibocsátási árrendszer kulcsszerepet fog játszani abban, hogy ezt elérjük.”

– mondta James Shaw, a kormány éghajlatváltozással foglalkozó minisztere a The Telegraph szerint.

 

Az 5 millió lakosú Új-Zéland nettó húsexportőr,

legelőin körülbelül 10 millió tehén és 26 millió juh jöhet szembe a gyanútlanul bóklászó, pukiadón gondolkodó zöld/baloldali politikussal.

 

Ennek eredményeként az ország kibocsátásának mintegy fele a mezőgazdaságból származik, főként a tehenek és juhok emésztőrendszeréből származó metánból. A nagy állatállomány ellenére a csendes-óceáni szigetország a szén-dioxid-kibocsátás tekintetében globálisan csak a 74. helyen áll, és a világ kibocsátásának mindössze 0,09 százalékát teszi ki, ami azt jelenti, hogy egy ilyen adónak valószínűleg elhanyagolható hatása lenne az éghajlatváltozásra.

Az adó azonban valószínűleg megdrágítja a bárány- és marhahús árát Új-Zélandon és azokban az országokban, ahová a húst exportálják. A gazdák pedig minden bizonnyal a fogyasztókra hárítanák a többletköltségeket.

A javaslattervezetet, amely 2025-ben lépne hatályba, a tervek szerint decemberre véglegesítik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére