Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány napszúrása: a választó a hülye, mert Orbánra szavazott

Horváth K. József

2022.06.15. 16:45

Az ember nem gondolná, hogy egy olyan figura, mint Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd szerzői jogának tulajdonosa már nem tudja megdöbbenteni a nagyérdeműt. Közben egy frászt! Dehogynem.

 

Elérkezett a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselőinek kongresszusa, ahol a Böszme olyat mondott, de olyat, hogy a kocsmában ezt úgy kommentálnák: „a pofám leszakad”. Ember még így nem hülyézte le a népet, nem nézte ennyire futóbolondnak a választóit, mint Gyurcsány Ferenc. Azok után, hogy a szavazók kétséget kizárólag döntöttek arról, hogy ne Fletó vezesse a magyar kormányt, ne a baloldal hozza a politikai döntéseket, teátrális mozdulatok közepette kijelentette, hogy a következő időszakban azért lesz nehezebb az élet Magyarországon, mert a magyarok rosszul döntöttek azzal, hogy Orbánt választottak. Így fogalmazott:
„Nem lesz könnyebb az élet, hanem nehezebb lesz az élet. És nem azért, mert a baloldalt választották meg, hanem éppen azért, mert a jobboldalt választották meg. És hagyták és hagyják Orbánt tovább uralkodni.”

Ez maga a napszúrás. Avagy: ugye, hogy fokozható a fokozhatatlan? Ugye, hogy képes Gyurcsány még Őszöd után is megdöbbenteni az embert?

 

Az a Fletó mond ilyet, aki már már régen ledobta volna Magyarországra a gazdasági atombombát, teljes mellszélességgel csatlakozott volna Brüsszel olajembargójához, ugyanazt cselekedve, amit az ukrán elnök, Zelenszkij várna el a magyaroktól. Akinek eszébe sem jut leszállni a migránsokat beengedő politikus magas lováról – lásd Szlovénia, ahol a baloldal győzelme után azonnal nekiálltak lebontani a kerítést – továbbra is ezerrel támogatja az Európai Egyesült Államokat és hülyeségnek titulálja a rezsicsökkentést. A háborúhoz való viszonyáról ne is beszéljünk, ahova fegyvert, lőszert, sőt embereket is küldött volna a baloldal –feltéve, ha nem a jobbikos Potocskáné férjéről és fiairól van szó.

Ehhez képest Orbán ennek éppen az ellenkezőjét teszi. Alapvetően békepárti, mindent megtesz a menekültek ellátásáért, megóvta Magyarországot a gazdasági atombombától, a polgárok érdekében megvédi a rezsicsökkentést, amelynek árát azokkal fizetteti meg, akiknél az extraprofit képződik. Fönntartja az ársapkát az alapvető élelmiszereken, az üzemanyagon, s a legnagyobb gazdasági válság közepette is tovább csökken a munkanélküliség és júliusban újabb korrekció emeli a nyugdíjak vásárlóértékét.

Erre mondja ez az alávaló Gyurcsány, hogy nehezebb lesz a magyarok élete, mert a jobboldalt választották és nem őt. Mi több ,hagyták és hagyják Orbánt tovább uralkodni.

 

Napszúrásos állításával szöges ellentétben áll az a népi bölcsesség, miszerint akkor legrosszabb a rossz, mikor jónak teszi magát. A rossz ugyanis rossz marad, bármilyen frazeológiát használ, csakhogy ezzel sokakat mégis képes megtéveszteni.

A kritika nélküli híveivel Gyurcsány például el tudja hitetni, hogy nem azért szenvedett történelmi vereséget a baloldal, mert vezetői krónikus képességhiányban szenvednek, mert képtelenek olyan politikát alkotni, amely vonzó a magyarok számára.

Egy frászt. Azért, mert azok a hülyék, akik Orbánra szavaztak, hagyták és hagyják a miniszterelnököt tovább „uralkodni”. A filozófia nyelvén bátorság kell az igazság kimondásához. A bátorságnak pedig az erkölcs az alapja. Az igazság és az erkölcs ugyanis kéz a kézben jár. Nem kérdés tehát, hogy amikor a magyarok minden idők legnagyobb választási győzelmét érték el április 3-án, akkor hárommillió ember akarata szolgált annak erkölcsi talapzatául.

 

Ezért aljas dolog Gyurcsánytól ennek a kétségbe vonása, mi több az ellenkezője állítása.

Nagyon valószínű, hogy Gyurcsány ezzel nem csinál mást, mint a saját bőrét menti. Tudjuk, egy többszörösen bukott, krónikusan kudarcos ember mégsem lehet a baloldal vezetője. Az viszont igen, aki – ahogy a Böszme beállítja – a választók hülyesége miatt maradt le a dobogó legfelső fokáról. Talán épp azért hirdetett totális ellenállást a kormánnyal szemben, azért akarja kormányellenes stratégiájával feszegetni az alkotmányosság kereteit, azért hirdeti a kormány törvénytelenségét, súlyos ostobaságról téve ezzel tanúbizonyságot, hogy a baloldali, eddig rá és az alá tartozó pártokra szavazó támogatói ezt ne vegyék észre, s továbbra is hiteles vezérként támogassák őt. Annak ellenére, hogy természetesen nem az.

 

Gyanítom, ez elég gyengécske kísérlet, mert az emberek nemhogy észreveszik, de nagyon is tisztában vannak ezzel a hazugsággal. Még a baloldali szavazók is. Akik többsége annak ellenére sajnos Gyurcsányra és csapatára szavaz, hogy tudván tudja, esetleges hatalomra kerülésével radikálisan csökkenni fog az életszínvonala, hogy a nemzeti szuverenitás borítékolható elvesztéséről már ne is beszéljünk. Nem tehetünk róla. Ők ilyenek. A szerelem az szerelem. Elveszi olykor az ember eszét.

Bár számukra is van egy rossz hírem. Április 3. megmutatta, milyen dinamikusan csökken a táboruk.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére