Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Padlón az ellenzék: tovább nőtt a Fidesz népszerűsége

888.hu

2022.05.12. 16:32

Vajon ezek után a baloldal politikusai vissza fognak venni az arcukból?!

 

A Pesti Srácok írta meg, hogy a Republikon áprilisi közvélemény-kutatásából a következő, a független-objektív sajtómunkások számára sokkolóan ható adat derül ki:

az újabb Fidesz-kétharmadot eredményező, brutális választási vereséget követően tovább fogy az ellenzéki pártok támogatottsága.

 

Hozzáteszik, hogy

a voksolás után ismét jelentősen nőtt a kormányoldal támogatottsága mind a teljes népesség, mind a pártválasztók körében.
Ez a természetes győzteshez húzás miatt történhetett meg.

A kutatás megállapította, hogy a teljes népesség körében áprilisban 43 százalékos volt a Fidesz-KDNP támogatottsága. A DK, a legnépszerűbb ellenzéki párt 10 százalékos támogatottsággal rendelkezett. A Momentum a teljes népesség körében 7, a Jobbik 5, az MSZP 4 százalékon álltak. A Párbeszéd és a Mi Hazánk támogatottsága a teljes népesség körében 3-3 százalék. Az LMP 2 százalékon, az MKKP 1 százalékon álltak ugyanitt.

A pártválasztók körében 55 százalék a Fidesz-KDNP támogatottsága. Ebben a csoportban a DK 12, a Momentum 9 százalékot tudhatott magáénak; a Jobbik 6, az MSZP pedig 5 százalékon álltak. A pártválasztók 4-4 százaléka a Párbeszédet, illetve a Mi Hazánkat támogatta, míg 3 százalékuk az LMP-t, 2 százalékuk pedig a MKKP-t. A bizonytalanok aránya jelenleg magasabb, mint a választásokat megelőzően, 22 százalék. A választások után a pártok támogatottsága nagyjából a parlamenti arányoknak és a választási eredményeknek felel meg.

 

GYŐZTESHEZ HÚZÁS

A válaszadók könnyebben felvállalják pártpreferenciájukat, de megfigyelhető bizonyos szintű győzteshez húzás is – a választások után a Fidesz támogatottsága jelentősen növekedett mind a teljes népesség, mind a pártválasztók körében. A bizonytalanok arányának növekedése azt mutatja, hogy a csalódott ellenzéki szavazók egy része nem tud vagy nem akar választani a pártok közül az április harmadikai szereplés után.

 

Módszertan: A kutatás 1000 fő telefonos megkérdezésével készült április 20–24. között. A kutatás nem, életkor, iskolai végzettség és településtípus szerint reprezentatív az ország felnőtt lakosságára. Hibahatár: +/- 3,2 százalék.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére