Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kedden kezdődik Magyarország legnagyobb multisporteseménye

Nagy Gábor

2019.07.30. 08:45

Indul a Maccabi Európa Játékok.

Minden készen áll a kezdésre, a következő tíz napban Budapest lesz a házigazdája a 15. Maccabi Európa Játékoknak. Negyven országból csaknem háromezer versenyző érkezik, akik 24 sportágban küzdenek meg egymással. A szervezők szerint ez Magyarország legnagyobb multisporteseménye. Nem csupán európai zsidó sportolók vesznek részt a játékokon, más földrészről is érkeztek résztvevők Budapestre.

Legalább 30 érmet várnak a magyaroktól a Maccabi Európa Játékokon

A sportvezető a játékok központi helyszínén, a Ludovika Campus Oktatási Központban megtartott hétfői sajtótájékoztatón hozzátette: elsősorban a hagyományos magyar sikersportágakban, így vízilabdában, vívásban, bridzsben vár jó szereplést a versenyzőktől. A szervezőbizottság társelnöki tisztét is betöltő Jusztin Ádám emlékeztetett arra, hogy a magyarok 2013-ban, 2015-ben és 2017-ben is eredményesek voltak a Maccabi Európa Játékokon, s 15-20 [...]

A szervezők szerint magyar érmek elsősorban a küzdősportokban és vízilabdában várhatók, de bridzsben, vívásban és futsalban is sikeres magyar szereplésben bíznak.

A központi helyszín a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusa, ahol például a kosárlabda-, tollaslabda- vagy a pingpongmeccsek zajlanak majd. A szervezők a sportversenyek mellett vallási és kulturális programokkal is készülnek. Közép- és Kelet-Európa első közösségi központjaként a Bálint Ház is bemutatkozik. Fritz Zsuzsa igazgató szerint a hazai zsidóság számára kiemelkedő jelentőségű az, hogy Budapesten rendezik a játékokat.

A 15. Maccabi Európa Játékok augusztus 7-ig tartanak. A hivatalos megnyitó kedden az Új Hidegkuti Nándor Stadionban lesz, ahol fővédnökként Áder János köztársasági elnök mond majd beszédet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére