Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony lenácizta Wass Albertet, nem várt helyről kapott pofont

Sümeghi Lóránt

2019.10.17. 10:18

Az Index tegnapi választási műsorában Karácsony Gergely frissen megválasztott ellenzéki főpolgármester fogta magát és lenácizta Wass Albert erdélyi magyar írót és költőt. Nem várt helyről kapott ezért pofont.

„Mondjuk a Wass Albert térnek nem nagyon örülök, megmondom őszintén, tehát a Széll Kálmán legalább nem volt – hogy mondjam – náci vagy náci kollaboráns. [...] Wass Albert írói munkássága nem írja felül politikai munkásságát” – fejtette ki magvas gondolatait Karácsony „faszért hagytam rábeszélni magam” Gergely, miután főpolgármesteri megválasztását követően az utcák átnevezéséről kérdezték.

A magyarok által a 12 legnépszerűbb regény alkotói közé sorolt Wass Albert lenácizása azonban nem maradt visszhang nélkül, még a saját táborában sem. Ugyanis Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja a Facebookon osztotta ki Karácsonyt, miszerint

Wass Albert kultusza szimbolikusan mást jelent ma a jobboldaliak számára, mint Wass Albert tényleges személye. Karácsony Gergely azzal, hogy a nácinak nevezte Wass Albertet, nem őt magát, hanem azokat a konzervatív budapestieket és vidéken élőket sérti meg, akik felé az ellenzéknek most gesztusokat kell gyakorolnia.

Mi több, Karácsonyt eddig valószínűleg nem zavarta Wass Albert „nácisága”, ugyanis 2011-ben éppen Zuglóban nevezték át a Jobbik kezdeményezésére a XIV. kerületi Pákozdi teret Wass Albert térre.

Mint ismert, 2005-ben A Nagy Könyv című hazai felmérésben a közönségszavazatok alapján az egyik legkedveltebb magyar írónak bizonyult Wass Albert. A funtineli boszorkány című művét a szavazók a legnépszerűbb 12 magyar regény közé választották, az 50 legnépszerűbb magyar regény között pedig további két műve is szerepel: az Adjátok vissza a hegyeimet! és a Kard és kasza.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére