Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Íme néhány bizonyíték arra, hogy mennyire nem fejlődött Budapest Tarlós István főpolgármestersége alatt

Pörge Béla

2019.09.15. 08:58

A liberális kánon egyik alapérve Tarlós István újraválasztása ellen, hogy Budapest nem fejlődik. Ez Demszky 20 éve után már önmagában nevetségesen hangzik, de azért mindig jó móka a liberálisok buborékjait kilyukasztgatni.

Természetesen számos példát hozhatnánk arra, hogy mennyit változott Budapest az elmúlt nyolc év alatt – és fogunk is még párat –, de elsőként Óbudával kezdeném, mégiscsak ez a szűken vett hazám.

Aki ismeri a környéket, az jól tudja, mit jelentett korábban az 1-es villamos: vánszorgás az Árpád hídon, újkoruk óta felújítást sem látott Tátra villamosok, széteső sínek és undorító megállók. Ehhez képest mi van most?

Nem oldódott meg persze minden, a Hős utca környékén érdekes arcok utaznak ezzel a járattal, de ezt Óbudán szerencsére mérsékeltebben érezni. Tátra is maradt még, de csúcsidőn kívül csak felújított Tátrák és új CAF villamosok (hétvégén pedig Combino is van a vonalon) szállítják az utasokat az 1-esen. A járat közben már Kelenföldig megy, a menetidő pedig érezhetően csökkent még az olyan rövid szakaszon is, mint a Flórián tér-Árpád híd.

De beszéljenek inkább a képek!

Az egyetlen nem Óbudán készült kép a cikkben! Érdemes megnézni a girbegurba síneket és a poros utat. Ez volt a liberálisok által vezetett Budapest! (2008. december)

2009 januárjának egy álmos reggelén így nézett ki az Óbudai rendelőintézet nevű megálló

Ez pedig már 2018 decemberében ugyanaz a megálló, látható, ahogy Tarlós itt is csökkentette a zöldterületet. Ja, nem.

Érkezik a villamos a Vörösvári úton a Flórián térre egy reggelen 2008-ban

2015-re láthatóan szétverte a fenti csodálatos látványt Tarlós: a sínszálak egyenesebbek, fű van a beton helyén, és a „faluház” is kiszínesedett

A Vörösvári út a Váradi utca és a Vihar utca között az 1-es villamossal 2009-ben

Ugyanez a helyszín 2019-ben: újabb példa arra, ahogy a Fidesz betonnal és térkővel teszi tönkre a főváros zöldterületeit. Ja, nem.

Szörnyű lett a Flórián tér így felújítva, ahogy a korszerűsített Tátra is nyilván pazarlás volt, a régi sokkal jobb volt!

Még egy utolsó kép arról, ahogy Tarlós szétverte Óbudát. 2019-ben így néz ki a kerület egyik központja, bezzeg ha maradt volna Demszky, biztosan nem lenne ott fű, és a Combino is csak a Nagykörúton járhatna!

A képeket kivétel nélkül a cikk szerzője készítette!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére