Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zavarta az erdélyi román úszót a székely himnusz

Pörge Béla

2019.11.09. 16:38

Az üggyel kapcsolatban ráadásul hazudott is a román sajtó.

A Székelyhon még csütörtökön számolt be róla, hogy a nagybányai születésű román országos bajnok úszó, Stefan Ioan Gherghel (családi nevét minden bizonnyal a Gergelyről románosították) kiakadt azon, hogy a csíkszeredai országos versenyen lejátszották és elénekelték a székely himnuszt. Az úszó Facebook-posztja alapján az Adevarul arról írt, hogy a versenyen nem játszották le a román himnuszt, holott az kötelező lenne.

Pénteki cikkében a Székelyhon viszont arról írt, hogy a versenyen elhangzott a román himnusz, és csak utána énekelték el a székely himnuszt. Mint kiderült, ráadásul a helyiek kérése volt, hogy a székely himnusz is hangozzék el, hiszen Székelyföldön az a szokás, hogy nagyobb események alkalmával a székely himnuszt is eléneklik. Az alábbi videó bizonyítja is a fentieket, előbb a román himnusz hangzik el, majd 3:20-tól a székely himnusz:

A román úszószövetséget egyébként nem zavarta a kérés, a szövetség tudtával játszották le a székely himnuszt a csíkszeredai román országos úszóversenyen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére