Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Budapesti hotelekben parkolták le a migránsokat az embercsempészek

Bokor Gábor

2017.02.02. 12:48

Több embercsempészt is elfogott a rendõrség Budapesten, akikrõl azt gyanítják, hogy egy fõvárosi szállodában pihentettek illegális bevándorlókat.

A Nemzeti Nyomozó Iroda több magyar taxist is elfogott, akiket embercsempészéssel vádoltak meg. A gyanú szerint a férfiak tavaly tavasszal összesen tizenkétszer szállítottak migránsokat a befogadóállomásokról egy budapesti hotelbe, hogy onnan később más sofőrök Nyugat-Európába csempésszék őket.

A bűnszervezet feje egy olyan iraki migráns, aki Magyarországon korábban már oltalmazott státuszt szerzett. A szállodából leggyakrabban Ausztrián és Szlovákián keresztül szállították az illegális bevándorlókat. Legtöbbjük marokkói, egyiptomi és iraki volt. A szállodáig vezető útért általában a fuvarozók 50 és 150 euró közötti összeget kértek. 

Az NNI a német, az olasz, az osztrák és a szlovák nyomozókkal, valamint az Europol munkatársaival közösen azonosította be a csempészek magyarországi vezetőit és irányítóit.

A közös európai akció keretében a magyar nyomozók szerdán házkutatást tartottak a fővárosi szállodában, ahol elfogták a csoport iraki vezetőjét és magyar bűntársát.

A rendőrök a bevándorlási hivatal embereivel közösen egy másik rajtaütést is végrehajtottak: az egyik szállodában egy olyan személyt is sikerült elfogniuk, aki ellen korábban körözést adtak ki. A nyomozók a helyszínen mobiltelefonokat, SIM kártyákat, számítógépeket, feljegyzéseket, nagy mennyiségű készpénzt és egy luxusterepjárót foglaltak le – írja az MTI.

A magyarországi akciókkal párhuzamosan a horvát, a bolgár, a német, az osztrák és a román hatóságok is több házkutatást tartottak, ők több mint húsz olyan személyt vontak eljárás alá, aki bűnszervezetben elkövetett embercsempészéssel gyanúsítható.

Magyarországi hotelekben bujkált korábban Salah Abdeslam is. A terrorista a 2015 novemberi párizsi merényleteknek volt az egyik kitervelője. A 888 stábja meglátogatta a férfi brüsszeli lakóhelyét is, az ott készült videót itt tudod megnézni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére