Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Transznemű biciklis nyerte a női versenyt, gondban a biciklis szövetség

888.hu

2022.05.30. 11:50

Ezúttal a briteknél áll a bál.

 

Maxine Yates transznemű kerékpárversenyző. Férfi létére a nők között igen sikeres lett.

Yates a hónap elején Fort Williamben megnyerte a British Cycling nemzeti downhill sorozatának női 19 év feletti kategóriáját, és az úgynevezett „expert” kategóriában versenyzett, amely valamivel az elit szint alatt van.

Ez azután történt, hogy a British Cycling áprilisban felfüggesztette a transz és nem bináris kerékpárosok versenyzési jogát az elit versenyeken, miközben „teljes körűen felülvizsgálja” a transz-integrációs politikáját.

Persze Yates most igen csalódott.

„Mivel már volt versenyengedélyem, és nem elit szinten versenyeztem, engedélyezték, hogy versenyezzek.” – mondta Maxine Yates a The Timesnak. „Ezt mondta nekem a British Cycling.”

„Minden alkalommal megfogadtam a tanácsukat, és csalódott vagyok, hogy a British Cycling hagyta, hogy ez így menjen tovább. Követtem a szabályaikat.”

 

Mennyivel egyszerűbb lett volna ha a British Cycling kezdetektől fogva a női sportolók érdekeit védve eleve nem engedte volna be a transzneműeket a mezőnybe.

 

Nemrég egyébként az USA-ban is lezajlott a női biciklis sportban ez a vita. Ott végül a kizárták a magát nőnek képzelő férfit miután a női versenyzők bojkottálták a sporteseményt.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére