Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Öt kérdés, amit ne tégy fel egy transzneműnek

Békési Marcell

2020.05.17. 20:34

...ha nem akarsz transzfób lenni. Ma van a transzfóbia elleni küzdelem világnapja. Küzdjünk együtt a gyűlöletbeszéd ellen!

1990. május 17-e piros betűs ünnepnap a történelemben, hiszen ezen a napon törölte az egészségügyi világszervezet (WHO) a mentális zavarok listájáról a transzneműséget.

A béketábor azóta is május 17-én ünnepli a „homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnapot”, és

2005 óta – első Gyurcsány-kormány – ez hazánkban is hivatalos ünnepnek számít.

Meg is emlékezett róla a fél internet, többek között Donáth Anna is:

A 33-as paragrafus eltörlése arra az eget rengető transzfób rendelkezésre vonatkozik, hogy a magyar kormány a tervek szerint a személyi okmányokba a születési (születési nevén: valós), és nem a képzelt nemet írná be.

Úgyhogy sajnos egyre nehezebb megfelelni a követelményeknek, hogy az ember ne legyen transz- vagy homofób. Ahogy a híres melegjogi jelszó szól:

Az elfogadás ma már nem elég.

 

Természetesen bárki bárminek tarthatja magát, szabad országban élünk. De azt kérni egy hivatalos állami szervtől, hogy téged a saját kreált világod szerint ítéljen meg – ne a valós tények alapján –, nagyjából olyan, mintha a muszlimok azt követelnék a kormánytól, hogy ne tanítsák az iskolákban az őskort, mert az ő világnézetük szerint a Földet akkor még nem teremtették meg.

Na, de térjünk is rá a kérdésekre: az angol köztévé összeszedett néhány nyilvánvalóan transzfób kérdést, amit nem szabad megkérdezni egy nemváltótól:

Mióta vagy transznemű?

Miért hibás a kérdés?

Az LMBTQ-kultistáknak a „nemiség” és a „test” két egymástól teljesen különválasztható dolog, nagyjából úgy válik ketté, mint más vallásoknál a test és a lélek. Nő attól leszel, hogy annak érzed magad. Attól, hogy férfi tes.. férfi nemi szer.. a bináris társadalom által férfi testnek gondolt testi jellegekkel születsz, attól te még nő vagy.

Ha „nő” létedre péniszed van, akkor az női pénisz, ha pedig „férfi” létedre mensturálsz, az férfi menstruáció. Period.

Meg is vagy operálva?

A fenti érvelés logikáját követve: nem a testedtől válsz bizonyos neművé, hanem attól, hogy minek gondolod magad. Nincs értelme a kérdésnek. Felháborító, mert a kérdés mögötti feltételezés az, hogy bizonyos nemekhez bizonyos nemi sajátosságok tartoznak.

Melyik WC-re jársz?

Ezen nincs mit megmagyarázni, egyértelmű. Női pénisznek női WC-ben a helye.

Megnézhetem a melled?

Nos, ez valóban fura kérdés.

Transzvesztita vagy?

Súlyos tévedés. Transzvesztita és transzgender között lényegi különbség van: a transzgender az nőnek öltöző nő férfitestbe zárva, míg a transzvesztita az egy nőnek öltöző férfi. Egy transzvesztita lehet például nőbe szerelmes, ekkor ő egy heteroszexuális férfi, aki nőnek öltözik. De lehet egy transznemű is nőbe szerelmes, ekkor ő egy leszbikus férfi, aki nőnek öltözik és nőnek is gondolja magát.

Reméljük, segíthettünk valamennyire kiigazodni a transzlogikában, hogy ne ess a transzfóbia csapdájába. Kellemes transzfóbia elleni küzdelem napját kívánunk!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére