Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Női versenyzők bojkottja miatt zárták ki a transz kerékpárost a versenyből

888.hu

2022.04.05. 15:40

Egy biológiai férfi kerékpárost – aki most már nőként szeretne versenyezni – kizártak egy brit bajnoki futamból, miután több női versenyző bojkottal fenyegetőzött.

 

Emily Bridges-t, aki eredeti születési nevén, Zach Bridges néven versenyzett, nem engedték be a múlt hétvégén megrendezett női Brit Nemzeti Omnium Bajnokságra – számolt be a BBC.

Bridges-nek ez lett volna az „átváltozása” utáni első jelentős versenye. A kerékpárost azonban a Union Cycliste Internationale (UCI) és a British Cycling alkalmatlannak ítélte a versenyzésre.

 

A 21 éves Bridges a a Cycling News-nak azt mondta: „Még mindig nem értem, hogy a szabályzatok szerint miért nem versenyezhetek”.

Az Union Cycliste Internationale (UCI) szabályzata előírja, hogy a transznemű kerékpárosoknak egy teljes éven keresztül a tesztoszteronszintjüknek literenként öt nanomol alatt kell lennie ahhoz, hogy női kategóriában versenyezhessenek.

A szabályzat ugyanakkor azt is kimondja, hogy a szervezetnek „védenie kell az egészséget és a biztonságot”, valamint „garantálnia kell a tisztességes versenyt, amely megjeleníti és jutalmazza a sport alapvető értékeit és értelmét”.

Főképp ezekre a rendelkezésekre hivatkozott a szervezet, amikor Bridges-t kizárta az eseményről,

miután több női kerékpáros nyíltan kijelentette, hogy bojkottálja az eseményt, ha Bridges is elindul.

 

Ezek közül a női versenyzők közül egyikük sem akart a nyilvánosság elé állni, mert „attól tartottak, hogy véleményük hangoztatása miatt transzfóbnak bélyegeznék őket” – írja a BBC.

A kerékpáros szervezetek Bridges férfi kerékpárosként való regisztrációjára is hivatkoztak – amely még nem járt le – és ragaszkodtak ahhoz, hogy nem versenyezhet nőként, amíg ez a regisztráció le nem jár.

A TCA elítélte a Bridges ellen irányuló „zaklatást”. A csoport a Cycling News-nak elmondta:

 

Az UCI transznemű irányelvei nem helyesek, és foglalkozni kell velük.”

 

Bridges egy nyilatkozatban kérte, hogy fogadják el nőként.

 

Sportoló vagyok, és újra versenyezni szeretnék. Senkinek sem szabadna választania aközött, hogy az legyen, aki, és hogy részt vegyen abban a sportban, amiben szeretne.”

 

– mondta Bridges a nyilatkozatban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére