Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Maguknak választhatnak nevet egy iskolában a transznemű gyerekek

888.hu - V4NA

2021.02.27. 15:00

A transznemű és nem bináris gyerekek maguknak választhatnak nevet egy római művészeti középiskolában, hogy ezzel megerősíthessék a saját maguknak kigondolt identitásukat.

A V4NA nemzetközi hírügynökség beszámolója szerint a névváltoztatás alapvető részévé válhat annak a folyamatnak, amelyben a diákok megerősítik azon identitást, amit magukénak éreznek, és megkülönböztetik attól, amelyikbe beleszületett az illető, vélik a római Ripetta középiskolában, ahol egy új szabályzatot vezettek be a transznemű és nem bináris fiataloknak kedvezve.

A kezdeményezést elindító tanulói csoport véleménye szerint, a diákok a vezetéknevüket is megváltoztathatják a számunkra legjobbra, mert az apától örökölt vezetéknév megtartása, csak a patriarchális társadalom egyik maradványa, aminek semmi jelentősége.

Az iskola álláspontja szerint a tanulók hiteles identitása, amit maguknak választanak, ezzel szemben a hivatalos szervek még mindig a régi nemükhöz tartozó néven hívják a transznemű tanulókat, ami hosszú távon sérüléseket okoz, és nehezíti a nemváltoztatás lelki folyamatát.

A kiválasztott név, még akkor is, ha különbözik a tanuló hivatalos nevétől, a képzés teljes időtartama alatt bekerül az elektronikus nyilvántartásba, a füzetekbe és a képekre, áll az iskola megváltozott szabályzatában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Free To Love (@free_to_love_) által megosztott bejegyzés


A mostani változtatás a tanulók egy csoportjának a lázadásának köszönhető, ami abból indult ki, hogy októberben a padovai Tito Livio gimnáziumban tiltakozás kezdődött, miután az igazgató megtagadta egy transznemű diáktól, hogy a diákönkormányzati választáson azzal a névvel induljon, amelyen mindenki szólítja. Az egyetlen elfogadott név a hivatalos volt az iskola vezetősége számára, amelyben azonban a hallgató véleménye szerint, „nem találja meg önmagát”. Később az iskola elnézést kért, és megígérte a választási lapok újranyomtatását, de a tanulók szerint ez nem megoldás, mivel a probléma makroszinten van jelen.

Michele Sicca a római művészeti iskola képviselője a la Repubblicának azt nyilatkozta, hogy álláspontjuk szerint, „minden ember a nemek közötti átmenetben van”, illetve „sajnos jelenleg Olaszországban csak négy másik intézet rendelkezik ilyen szabályozásról, de remélhetőleg ez sokkal gyakoribbá válik.”

Az ilyen típusú nehézségek, amelyekkel a transz diákok szembesülnek, valójában erősen befolyásolhatják iskolai karrierjüket, sőt lemorzsolódáshoz is vezethetnek, mondta az iskola igazgatója.

A tanulók szerint végrehajtási és politikai szinten is konkrét elkötelezettségre van szükség, a transzfóbia megszüntetése érdekében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére