Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lecsukhatnak egy feministát, mert azt mondta: A férfiak nem lehetnek leszbikusok

888.hu

2022.06.07. 13:20

Egy norvég feministára akár három év börtönbüntetés is várhat, amiért azt mondta, hogy a biológiai férfiak nem lehetnek leszbikusok.

 

Christina Ellingsen, a Women's Declaration International (WDI) nevű globális feminista szervezet tagja ellen rendőrségi vizsgálat folyik, egy tweetben tett állítása miatt, amelyben a transzaktivista FRI csoportot kritizálta.

Miért tanítja az FRI a fiataloknak, hogy a férfiak is lehetnek leszbikusok? Ez nem konverziós terápia?”

– írta ki twittere Ellingsen.

Megkérdőjelezte továbbá az FRI tanácsadójának, Christine Jentoftnak a legitimitását, aki leszbikusként azonosítja magát annak ellenére, hogy biológiai férfinak született.

Jentoft, aki férfi és az FRI tanácsadója, leszbikusnak adja ki magát – ennyire elmebeteg a szervezet, amely állítólag a fiatal leszbikusok érdekeinek védelmében dolgozik. Hogyan segít a fiatal leszbikusoknak, ha a férfiak is leszbikusnak vallják magukat?”

– tette fel a kérdést a norvég feminista.

„Te férfi vagy. Nem lehetsz anya.” – mondta állítólag Ellingsen Jentoftnak.

 

Normalizálni azt az elképzelést, hogy a férfiak is lehetnek anyák, a nőkkel szembeni diszkrimináció egy meghatározott formája.”

 

„Az Amnesty International is zaklatással vádolja Ellingsent, amiért az országos televízióban azt mondta, hogy Jentoft férfi.” – számol be a Reclaim the Net.

 

Norvégia gyűlölet-bűncselekményekre vonatkozó törvényeit tavaly drákói szigorítással bűncselekménynek minősítették a nemi ideológia kritizálását, és Ellingsen akár három év börtönbüntetésre is számíthat, ha elítélik.

„Bizonyos csoportok számára az a tény, hogy a nők és a lányok nők, a férfiak pedig nem lehetnek nők, lányok, anyák vagy leszbikusok, gyűlöletnek számít.”
– mondta Ellingsen a Reduxxnek, hozzátéve, hogy a rendőrség azért nyomoz ellene, mert „a nők jogaiért kampányolt”.

„Az a tény, hogy a rendőrségnek jogilag lehetősége van nyomozni és üldözni azokat a nőket, akik a nők jogaiért tevékenykednek, aggasztó.”
– mondta Ellingsen.
„Ez új terület Norvégiában, ezért fontos a nyomozás kimenetele, mind az, hogy az ügyet elutasítják-e, mind az, hogy bírósági tárgyaláshoz vezet-e.”
– tette hozzá.

A precedenst azonban már megteremtette egy 2021-es eset, amikor egy norvég férfit három hétre börtönbe zártak és pénzbírságra ítéltek, amiért „félreérthetően” bánt egy transzneműként azonosított személlyel a Facebookon – írta meg a Summit News.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére