Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így dobálták meg tojással Margaret Thatcher szobrát | VIDEÓ

888.hu

2022.05.16. 13:30

Semmi se szent.

 

Aktivisták, köztük egy 59 éves egyetemi művészeti központ igazgatója, tojással dobálta meg Nagy-Britannia első női miniszterelnökének, Margaret Thatchernek a szobrát, amelyet szülővárosában, Granthamben állítottak fel.

 

Thatcher három egymást követő brit parlamenti választást nyert meg 1979-ben, 1983-ban és 1987-ben. Távozni sem feltétlenül a nép akarata miatt kényszerült, hanem egy a konzervatív párton belüli puccs miatt, amelyet az egyre inkább euroszkeptikus álláspontját ellenző eurobarát parlamenti képviselők vezettek. A volt miniszterelnököt ma is gyűlöli a brit baloldal nagy része.

 

A szobrot eredetileg Londonban akarták elhelyezni, de a megvadult libsik miatt inkább a Lincolnshire-i Granthamben állították fel vasárnap, de még úgy sem volt biztonságban, mert aktivisták kordonok mögül tojásokkal dobálták meg.

A vandálok között volt az elméletileg tisztességes Jeremy Webster, a közpénzből finanszírozott Leicesteri Egyetemhez tartozó Attenborough Művészeti Központ igazgatóhelyettese is, aki a The Telegraph szerint azzal dicsekedett a közösségi médiában, hogy „őt találták el először tojással”.

 

 

A helyi tanács, ahol konzervatív politikusok töltenek be tisztséget, támogatta a szobrot: az egyikük megjegyezte, hogy „mindig is Grantham örökségének jelentős része lesz”, egy másik pedig hangsúlyozta, hogy „jó látni, és helyes, hogy szülőhelye tiszteleg előtte”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére