Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Identitáspolitika a háborúban

888.hu

2022.03.02. 14:20

Mindenki számára szenvedést hozott a háború. A CBS Newsnak viszont megint sikerült a fókuszt az identitáspolitikára fordítani.

 

Mindenki kapaszkodjon meg!

Észrevették a háborúban fellelhető transzfóbiát.

 

Riportot készítettek Zi Faámelu-ról, egy kijevi transznemű nőről, aki Twitterre feltöltött videóiban beszél arról, hogy milyen most transzneműként Kijevben tartózkodni.

 

 

A riportból kiderül, hogy Ukrajna sosem volt az a „szivárványbarát” ország, ezért amúgy sem egyszerű ott a transzneműek élete, de most kifejezetten nehéz, mert nem tudnak menekülni.

Ennek pedig az az oka, hogy ott a transznemű nők jogilag férfiak, akik most hadkötelesek, ezért be kéne vonulniuk. Zi viszont teljesen azzal a meggyőződéssel él, hogy ő valójában nő, és ez okozza a problémát.

 

Zi Faámelu

 

Nem mer otthonról elindulni, mert fél attól hogy, az első ellenőrzőponton berántják a hadseregbe. Kijevben viszont percről percre veszélyesebb a helyzet a harcok miatt. Zi-t tehát a saját identitászavara életveszélyes helyzetbe sodorta. (Valószínűleg egyébként katonaként is abba került volna, mint a többi férfi honfitársa.)

 

Ebből viszont a CBS milyen tanulságot von le?

A háborús helyzet azért borzalmas, mert egyes országok nem ismerik el jogilag nőnek a transzneműeket és ezért nem tudnak nőként menekülni, mert besorozhatják őket.

Nem egyedi jelenség, hogy valakinek a háborús helyzet is LMBTQ-szemüvegen keresztül nézi. Vasárnap a Budapest Pride szexuális irányultság alapján akart segítséget nyújtani a menekülőknek.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére