Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csendes volt a madridi füttykoncert

Jánosy Károly

2022.05.05. 15:30

A hiba természetesen a mi készülékünkben van. A Real Madrid-Mancheter City labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntő egyébként parádés visszavágóján csak mi véltünk erőteljes füttyszót hallani a dugig telt Bernabeau-stadion nézőteréről. Pontosan akkor, amikor kezdő sípszó előtt a City játékosai térdre ereszkedtek.

 

Dani Carvajal (b) és Joao Cancelo Bajnokok Ligája madridi visszavágójánMTI/EPA/EFE/Juanjo Martin

 

Lehetőségként az is felmerülhet, hogy túlságosan érzékeny a fülünk, és a lelátó népe néma csendben, de sajátos módon, térdelés helyett szájat csücsörítve tisztelgett a Black Lives Matter vallás előtt. Vagy a madridi nézősereg egy, a gyepszőnyeg felé tartó seregélyhadat próbált elriasztani?

Így vagy úgy, a felvilágosult sajtó képviselői alighanem mással voltak elfoglalva a rögtönzött madridi koncert idején, és a még el sem kezdődött játék hevében arra gondolhattak, hogy néhány ezer bíró füttyszavára indul útjára a labda.

Bezzeg tavaly, június elején a Puskás Arénában, az Írország elleni barátságos meccsen úgy hegyezték a fülüket, mint molylepkére vadászó denevér. Az ír szövetségi kapitány, Stephen Kenny pedig mélységesen elítélte azoknak a drukkereknek az „értelmezhetetlen” viselkedését, akik fütyültek a térdelési szertartás alatt. Az ír válogatott első Afrikában született játékosa, Chiedozie Ogbene pedig az UEFA-tól várt fellépést a rasszista füttyszóval szemben.

Természetesen kár lenne a fütyülőket megsüvegelni, de a futballóriások szurkolói félrelépéseikor sem kellene félrenézni, süketnek tettetni magunkat! A Real mentségére szolgáljon, játékával feledtette a zajos nézőtéri rajtot.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére