Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brit tudósok szerint már a home office is rasszista

Horváth Tamás

2020.11.17. 14:50

Egy komoly kutatás szól erről.

Érdekes tanulmányra hívta fel a figyelmet a BBC internetes oldala. Az egyesült királyságbeli Woolf Intézet legújabb, több mint 11 ezer angol és walesi megkérdezésével készült kutatása arra az eredményre jutott, hogy a távmunka (angolul home office) a rasszizmus és az előítéletek melegágya.

Az intézet alapítója, Ed Kessler szerint azzal, hogy egyre több ember dolgozik otthonról, azt kockáztatjuk, hogy egyre többen fognak „a saját kis buborékuk foglyává válni”, és kizárólag rasszon belül barátkozni.

Ezzel szemben a munkahelyi hús-vér találkozások lehetővé teszik, hogy különböző etnikai hátterű emberek is jó kapcsolatot ápoljanak egymással. Így a rasszizmus és az előítéletek elleni küzdelemben kulcsszerepet játszanak az irodák és az egyéb munkahelyek.

„Halló! Képzeld, harmadik napja dolgozom otthonról, és már majdnem rasszista lettem”

A tanulmány ezen logika alapján megállapítja, hogy egy munkanélküli brit 37 százalékkal nagyobb eséllyel fog kizárólag a saját etnikai csoportján belül barátkozni.

A Woolf Intézet éppen ezért arra figyelmeztet, hogy a távoktatás (és a munkanélküliség) terjedésével sokkal kisebb arányban fog megvalósulni a diverzitás a mindennapokban, ami értelemszerűen a rasszizmus és az előítéletek növekedésével jár.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére