Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brit liberálisok szerint már a néptánc is rasszista

Sümeghi Lóránt

2019.09.17. 20:08

Miután a nemzetközi liberálisok sikeresen felhergelték a világot a holland Fekete Péter (Zwarte Piet) köré épült hagyományok ellen, most az angol néptáncot célozták meg.

Lakossági panaszra akár be is tilthatják Észak-Angliában az angol néptánc (Morris Dancing) egyik formáját, miután egy fellépés közben a holland hagyományokhoz hasonlóan, az afrikai Fekete Pétert megjelenítő karakternek öltözött az egyik zenész. A panaszt egy turista tette, aki arra hivatkozott, hogy mivel ő mulatt, különösen rosszul érinti a performansz.

Mi közük a jobboldaliaknak a szeptember 11-i terrortámadásokhoz?

„A jobboldaliak Amerika halálos terroristái„ – ezzel a felütéssel indult az a CNN felületén futó elemzőműsor, amely a tizennyolc évvel ezelőtti, majdnem 3000 ember életét követelő terrortámadást tárgyalta. Hogy miként kapcsolódnak a jobboldaliak az Oszama bin Laden vezette iszlamistákhoz, jó kérdés, de a CNN erre is tudta a választ.

A település polgármestere, Dan Balsamini helyt adott az amúgy nem is helyi nő panaszának, és nyilatkozatában elítélő módon beszélt az úgynevezett blackface, azaz a fekete arcfesték segítségével négert imitáló gyakorlatról. Az eset kapcsán többen felháborodtak, köztük Mike Harding, aki a város egyik vezető humoristája és egyben több kulturális rendezvény művészdirektora. Mint mondta, „ez legalább annyira a hagyományunk része, mint a kalapokra tűzött virágok. Semmi közük nincs a karibi térségből ide költözött feketék kigúnyolásához”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére