Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az európai adófizetők finanszírozzák az EU által támogatott LMBTQ-programokat

888.hu

2022.05.24. 09:00

Az Európai Unió több mint 200 ezer euró értékben finanszírozott olyan projekteket egy ifjúsági program keretében, amelyeken a „drag queen” életmódról tartottak oktató előadásokat.

 

Az „Erasmus+” egy olyan uniós program, amely több milliárd eurós keretből gazdálkodik és elsősorban fiatalok oktatására, valamint ifjúsági sportrendezvényekre lehet költeni.

Számos támogatott projekt szerepel a listán, amelyek között LMBTQ szervezetek is megtalálhatók

– derül ki Nikolaus Fest német európai parlamenti képviselő kutatásaiból.

 

A listán virít például egy berlini csoport, a Critical Queer Solidarity workshopja, amely a „Drag It Up” nevet kapta, és amelyet csaknem 22 ezer euróval finanszíroztak az európai adófizetők. 2021 novemberében a német fővárosban rendezett „Drag It Up” szemináriumot az Európai Unió „ifjúsági csereprogramként” könyvelte el. Az esemény hirdetésében egy női ruhába – hiányosan – felöltözött, kisminkelt férfi szerepelt. A Critical Queer Solidarity szervezet azt állítja, hogy a „Drag It Up”-ot a „queer fiatalok önbizalmának erősítése” érdekében rendezik meg. Azt remélik, hogy a szeminárium segítségével bátrabban elhelyezkednek majd a művészek és az előadóművészek világában.

Az oktatásokon a queer fiatalok megtanulhatják a sminkelés csínját-bínját, de betekintést nyerhetnek a parókaviselés legújabb trendjeibe és azt is megtanulhatják, hogy hogyan kell magassarkú cipőben járni.

 

Emellett a résztvevők olyan módszereket is elsajátíthatnak, amelyekkel könnyebben elmoshatják a hagyományos bináris szerepeket a közösségekben. A prospektus szerint a szeminárium résztvevői „megismerkedhetnek a berlini drag és queer szcéna gazdag sokszínűségével”.

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottságnak rendkívül fontos, hogy erre költse az európai adófizetők pénzét, hiszen a kedvezményezettek listája még sokáig folytatódik – írta meg a V4NA.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére