Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Netflix elszámolta magát, gyerekpornót emlegetnek a Cukorfalatok miatt

888.hu

2020.09.14. 16:30

Amikor már demokrata párti politikusok is gyerekpornót emlegetnek, akkor talán el kellene gondolkozni.

A Netflix szeptember 9-én tette közzé platformján a „Cuties” (magyarul: Cukorfalatok) című filmet. A film egy fiatal szenegáli származású lányról szól, aki Párizsban él és csatlakozik egy twerkelő, „szabadszellemű tánccsoporthoz”, hogy így meneküljön a muszlim családja elvárásaitól. A művet a 2020 januári Sundance filmfesztiválon mutatták be, ahol rendezői kategóriában díjat is nyert. A film egyik jelentében a gyerekek olyan szexuális töltető táncot lejtenek, hogy azt még a sztriptíz táncosok is megirigyelnék, sokan pedofíliát és gyerekpornót emlegettek az alkotással kapcsolatban.

A film miatt elszabadult a pokol.

Először a film plakátja, majd a sztorit összefoglaló rövid leírása kavart nagy port. A posztert le is kellett cserélni augusztusban. A Netflix bocsánatot kért, amiért a kislányok felnőtteknek való pózban és ruhában szerepelnek. Majd a leírást is megváltoztatták. Korábban azt lehetett olvasni, hogy a főszereplő kislány, Amy teljesen beleszeret egy twerkelő tánccsoportba, és elkezdi felfedezni a nőiességét a családi hagyományokkal szembemenve, illetve szerepelt az érzéki, buja tánc kifejezés is a leírásban. Most viszont már csak azt írják a filmről, hogy Amy elkezd lázadni a családja konzervatív hagyományai ellen, és nagyon megtetszik neki egy szabadelvű tánccsapat.

A Netflix egy sajtóközleményben azzal próbálta rendezni kicsit az indulatokat, hogy azt írta, a film „egy társadalmi kommentár a gyermekek szexualizácója ellen”.

A film közzétételét követően szinte rögtön felrobbant a Twitter, a „Cancel Netflix” hashtag nagyon pörgött. A Change.org-on benyújtott petíció pedig arra kéri a Netflix előfizetőit, hogy töröljék előfizetésüket a „Cuties” és a streaming szolgáltatás egyéb, a „gyermekeket kizsákmányoló és zavaró hangulatot keltő” tartalma miatt, melyet eddig közel 700 ezren írtak alá, de több aláírásgyűjtés is fut. Ráadásul a Netflix árfolyama is 4 százalékot esett, de azt nem lehet megmondani, hogy hosszútávon milyen hatással lesz a cégre a mostani botrány.

A számok alapján az emberekben egyöntetűen felháborodást a film, azonban a kritikusoknak és a baloldali médiának nagyon bejött. A Rotten Tomatoes kritikagyűjtő honlapon például a közönség véleménye szerint csak 3 százalékos a film, míg a kritikusok szerint 87 százalékos. A The Telegraph pedig egyenesen azt írta a filmről, hogy egy „provokatív puskaporos-hordó a gyermeki szexualitástól rettegő korban”.

A Cuties még politikai körökben is kiverte a biztosítékot.

A demokrata párti Tulsi Gabbard Twitter-oldalán azt írta, hogy a film

minden bizonnyal felkelti a pedofilok étvágyát és elősegíti a gyermekekkel folytatott szexkereskedelem kereskedelmét”.

Hozzátette: az emberkereskedelem minden negyedik áldozata gyermek, illetve szerint Netflix most bűnrészes lett.

Gabbard azt is bejelentette, hogy lemondta Netflix előfizetését.

A politikus egyébként nem a tagja a radikális demokrata brancsnak, így kapott is kritikákat véleményéért. A Reason magazin főszerkesztője szerint Gabbard egy hamis vitát használ fel árra, hogy álhíreket és hamis statisztikákat „tolhasson”.


Ehhez képest azonban Sorosék nagy barátja, az ultraradikális baloldali Nancy Pelosi lánya, Christine Pelosi szintén nekiment a Netflixnek. Szerinte a film

hiperszexualizálja a gyermekével hasonló korú lányokat, „kétségkívül az olyan pedofilok örömére, mint amilyenekkel szemben eljárást indítottam”.

Christine Pelosi továbbá bocsánatkérésre szólította fel a Netflixet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére