Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Facebook továbbra sem áll le az „Instagram gyerekeknek” fejlesztésével

888.hu

2021.12.10. 15:50

A komoly politikai nyomás és a belső kiszivárogtatások ellenére, amelyek az Instagramnak a tizenévesekre gyakorolt ​​mérgező hatását mutatják, a Facebook nem hátrál ki az „Instagram gyerekeknek” fejlesztéséből.

 

A Recode jelentése szerint a héten a szenátusi meghallgatáson Adam Mosseri, az Instagram vezérigazgatója felfedte, hogy a vállalat továbbra is fontolgatja egy „Instagram for Kids” alkalmazás kifejlesztését, annak ellenére, hogy a közelmúltban a platform negatív hatásairól született jelentés.

A meghallgatás során Richard Blumenthal demokrata szenátor megkérdezte Mosserit, hogy elkötelezi-e magát az Instagram for Kids fejlesztésének végleges leállítása mellett, de Mosseri válasza azt mutatja, hogy a Facebook továbbra is készíthet alkalmazást gyerekeknek, csupán valamilyen szülői beleegyezést igényel majd, hogy a gyerekek hozzáférjenek.

Blumenthal továbbá megkérdezte Mosserit, hogy támogatja-e azokat a jogszabályokat, amelyek törvényen kívül helyezik a függőséget okozó közösségimédia-alkalmazásokat. A vezérigazgató így válaszolt:

Szenátor, tisztelettel, nem hiszem, hogy a kutatás azt sugallná, hogy termékeink függőséget okoznak. A kutatások valójában azt mutatják, hogy a tizenkét nehéz probléma közül tizenegyről, amelyekkel a tinik szembesülnek, a fiatalok azt mondták, hogy az Instagram többet segít, mint árt.”

A „Facebook Knows Instagram is Toxic for Teen Girls, Company Documents Show” című jelentésében a Wall Street Journal (WSJ) azt állította, a Facebook tisztában volt azzal, hogy az Instagram negatív hatással lehet a fiatal nők testképére.

A WSJ ezt írta:

A tinédzser lányok 32 százaléka azt mondta, hogy rosszul érzi magát a testében, az Instagram miatt pedig még rosszabbul érezte magát”

– állították a kutatók a Facebook belső üzenőfalán 2020 márciusában közzétett diasoron, amelyet a Wall Street Journal ismertetett. „Az Instagramon végzett összehasonlítások megváltoztathatják azt, ahogyan a fiatal nők látják és jellemzik magukat.”

„Minden harmadik tinédzsernél rontjuk a testképproblémákat” – áll az egyik 2019-es dián, amely összefoglalja az efféle gondokkal küzdő tinédzserekről szóló kutatásokat.

„A tizenévesek az Instagramot okolják a szorongás és a depresszió gyakoriságának növekedéséért”

– állt egy másik dián. „Ez a reakció kéretlen és következetes volt minden csoportban.”

A SumOfUs aktivistacsoport közelmúltbeli kutatása kimutatta, hogy az Instagram továbbra is megjeleníti az étkezési zavarokat, diétás pirulákat és bőrfehérítő termékeket népszerűsítő bejegyzéseket a tinédzserek számára. Betiltott ugyan néhány étkezési zavarokkal kapcsolatos hashtaget, de a kutatók azt találták, hogy a felhasználók megkerülhetik ezeket a korlátozásokat kreatív hashtagek használatával (több tíz millió bejegyzést gyűjtöttek össze).

Korábbi cikkünk a témában:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére