Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU megfenyegette Elon Muskot: „Itt nem a te szabályaid fognak érvényesülni”

888.hu

2022.04.27. 16:00

Az EU vezetése már meg is fenyegette az új közösségi média-tulajdonost.

 

A Twitter új tulajdonosa, Elon Musk megjegyezte, hogy a cenzúra fanatikusai „szélsőséges reakciót” mutattak a platformra visszatérő szólásszabadság gondolatára, erre az EU már meg is fenyegette Muskot, közölve vele, hogy az ő „szabályai” nem az EU területén fognak érvényesülni.

A The Financial Timesnak nyilatkozva Thierry Breton, a belső piacért felelős uniós biztos kijelentette, hogy

Musk Twittere kénytelen lesz megfelelni az európai digitális szabályoknak, különben hatalmas bírságok és akár betiltás vár rá az egész blokkban.

 

„Mindenkit szívesen látunk. Nyitottak vagyunk, de a mi feltételeink szerint.” – jelentette ki Breton passzívan-agresszívan.

„Legalább tudjuk, mit mondjunk neki: Elon, vannak szabályok. Szívesen látunk, de ezek a mi szabályaink. Itt nem a te szabályaitok lesznek érvényesek.”
tette hozzá az uniós biztos.

 

Breton így folytatta: „Bárki, aki hasznot akar húzni ebből a piacból, annak teljesítenie kell a mi szabályainkat. A [Twitter] igazgatótanácsának biztosítania kell, hogy ha Európában működik, akkor teljesítenie kell a kötelezettségeket, beleértve a moderálást, a nyílt algoritmusokat, a szólásszabadságot, a szabályok átláthatóságát, a gyűlöletbeszédre, a bosszúpornóra [és] a zaklatásra vonatkozó saját szabályaink betartására vonatkozó kötelezettségeket.”

„Ha (a Twitter) nem tartja be a törvényeinket” – figyelmeztetett Breton –

szankciókat szabunk ki – a bevétel 6 százalékát, és ha folytatják, eltiltjuk őket az európai működéstől.”

– fenyegetőzött tovább.

 

Az FT megjegyzi, hogy Breton volt a blokk digitális szolgáltatásokról szóló törvényének egyik fő tervezője, amelynek értelmében a közösségi médiavállalatok kénytelenek lesznek bemutatni a nem választott uniós bürokratáknak, hogy miként moderálják a „dezinformációt” és a „háborús propagandát” a platformjaikon – írta meg a Summit News.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére