Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
889
 

Kisállat nagy felelősség: így készülj a gazdivá válásra!

(x)

2021.04.14. 12:24

Kutyák, macskák, kistestű emlősök, díszmadarak, halak és hüllők: rengeteg faj és fajta áll rendelkezésünkre, ha kisállat tartásra adjuk a fejünket. Ezeknek az élőlényeknek a gondozása, tartása azonban nagy felelősség is, a kiszolgáltatott házikedvencek sorsa csakis a mi lelkiismeretességünktől függ. Mivel jár a gazdivá válás és hogyan készülhetsz fel rá? Milyen eszközöket érdemes beszerezni egy háziállat érkezésére? (x)

Az első amit tenned kell, hogy szétnézel valamelyik kisállat kereskedés vagy online áruház kínálatában. A rengeteg felesleges kacat közül azonban nem könnyű kiszűrni a valóban fontos dolgokat, ezért nem árt előre mérlegelni, hogy mikre van valóban szükség.

Amire mindenképp érdemes gondolni, az az állat helye: kutyák esetében kutyaház, kennel vagy fekhely, macskáknak cicaágy, a kisebb állatoknak pedig ketrec, kalitka, akvárium vagy terrárium. Ez elég magas, ám jó esetben csak egyszeri kiadás, az összeg nagyságrendje fajtól függ: egy akvárium szett összeállítása például akár többszázezres költséget is jelenthet, míg egy macska fekhely csupán néhányezer forintos tétel.

Fotó: canva.con

Fontos továbbá a megfelelő állateledel kiválasztása. Mindenképp tájékozódj az általad kiválasztott faj tápanyag igényéről, ezután válassz típust. Rengeteg féle kutyatáp és macskaeledel sorakozik a legtöbb kisállatkereskedés polcain, de ez nem jelenti azt, hogy mindegyik kielégíti kedvenced igényeit: egy kölyökkutyának például egészen más kutyaeledel való, mint egy idősebbnek, de ugyanígy különbség van a kertben illetve a lakásban tartott macskák igényei között is.

Gondolnod kell az állatok ápolására is: a szőrös négylábúak bundája, illetve karmaik rendszeres karbantartást igényelnek, ezért kedvenced számára megfelelő kefe, fésű és nyíró eszközök biztosítása elengedhetetlen. Más módokon, de a díszállatok is fajnak megfelelő speciális ápolást igényelnek, ezért az állat megvásárlására próbálj minden ezzel kapcsolatos tudást megszerezni.

Fotó: canva.con

A kutyák és macskák esetében több felszerelésre lesz szükséged, mintha egy kisebb állatot választanál: kutyahám, kutyanyakörv és póráz, macskaalom, szájkosár és hasonló kiegészítők segítik majd mindennapjaitokat.

Az állattartás elképesztően sok örömöt hozhat az ember életébe, azonban nem szabad elfelejteni: érző, lélegző lényekről beszélünk, melyek jóléte elengedhetetlen a gördülékeny együttéléshez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

889
 
MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére