Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így válasszunk webkamerát!

PR tartalom

2021.11.17. 14:48

(X)

 

Sok új laptop tisztességes beépített webkamerával érkezik, de sajnos sok korlátozással rendelkeznek. A mobilitás az egyik nagy: az arcod és a laptop kijelzője közötti szög nem ideális a hízelgő vagy figyelmes tekintet kialakításához, és ez ellen nem sokat tehetsz, ha a webkamera a laptop képernyőjébe van rögzítve.

Egy külső USB-s webkamera nagyobb rugalmasságot és egyéb fejlesztéseket kínál, amelyek segítenek abban, hogy a képernyőn a lehető legjobban nézzen ki és szólaljon meg. Ebben a webkamera-vásárlási útmutatóban a webkamerák fontos hardveres specifikációit és speciális jellemzőit, valamint az általuk nyújtott előnyöket tárgyaljuk. Ajánlásokat teszünk a professzionális megjelenésű videohívások és rögzített prezentációk készítéséhez, a tartalomkészítéshez szükséges felvételek rögzítéséhez, valamint a YouTube-on és a Twitch-en keresztüli tartalom közvetítéséhez.

Webkamera felbontása és képkockasebesség

A webkamera talán legfontosabb jellemzője a felvett videó tisztasága. A digitális videók esetében ez a felbontásban és a képkockasebességben értendő. A tisztább képek nagyobb felbontással rendelkeznek, a magasabb képkockasebesség pedig azt jelenti, hogy a mozgások simábban jelennek meg a képernyőn. A webkamerák árai szorosan kapcsolódnak a felbontáshoz és a képkocka sebességhez, amelyet képesek produkálni.

Amint azt a tévé- vagy számítógép-monitor vásárlásából már tudhatja, a felbontást a képernyőn lévő pixelek számával mérik, hosszában és szélességében mérve, leggyakrabban téglalap alakú, 16:9-es képarányban. A három legelterjedtebb felbontás a standard nagy felbontás (HD Ready vagy 720p), amely 1280 x 720 pixeles, a teljes nagy felbontás (FHD, 1080p), amely 1920 x 1080 pixeles, és az ultranagy felbontás (UHD, 4K), amely 3840 x 2160 pixeles felbontással rendelkezik.

A 4K webkamerák prémium árcédulával olyan éles megjelenésű videoképek készítésére képesek, amelyek vetekednek egy DSLR-kamera által készített felvételekkel. Ne feledje, hogy a 4K videó túl nagy fájlokat készít a tipikus élő közvetítésekhez; a 4K kiválóan alkalmas olyan felvételek rögzítésére, amelyeket az Adobe Premier vagy hasonló programban szerkeszthet és készíthet, majd később feltölthet..

A videóminőség másik mérőszáma a képkockasebesség, amely meghatározza, hogy hány állókép alkotja a másodpercenkénti képkockában (fps) mért videófájlt: A magasabb képkockasebesség (60 fps és több) simább megjelenésű felvételeket és nagyobb fájlméretet jelent, különösen, ha a képkockák nagy felbontásúak. A vizuálisan gyors első személyű lövöldözős játékokat játszó streamingjátékosok a 720p felbontású videókat 60 fps sebességgel szeretik streamelni. A kamerába beszélő személy rögzítéséhez az 1080p 30 fps sebességgel az előnyben részesített beállítás. A streamelőknek tetsző webkamerák egyaránt beállíthatók 720p 60 fps és 1080p 30 fps sebességre.

Videó tömörítés

A digitális videostreamek hatalmas adatmennyiséget jelentenek. A valós idejű HD és a nagyobb felbontás elérése érdekében a videótömörítésre van szükség a tipikus internetkapcsolati sávszélességen keresztül. A legtöbb profi minőségű webkamera a H.264 Advanced Video Coding (AVC) szabványt használja, így a korábbi kodekekhez képest lényegesen alacsonyabb bitrátával biztosít kiváló minőségű videót. A H.264 csökkenti a rendszer CPU-jának kódolási és dekódolási terhelését. Ez biztosítja, hogy a felhasználók által tapasztalt felbontás és képkockasebesség megfeleljen a meghirdetettnek.

Webkamera látómező

A webkamera látómezeje (FOV, Field of View) annak a területnek a szélességét méri, amelyet rögzíteni tud. A széles látószögű objektívvel rendelkező webkamera szélesebb látómezővel rendelkezik; a termékleírásokban fokban mért FOV-ot talál:

  • A 60 fokos látószög egy számítógép előtt ülő személyt rögzít.
  • A 78 fok elég széles ahhoz, hogy két, a számítógép monitorjára szerelt kamerával szemben álló embert rögzítsen.
  • A 90 fok kiválóan alkalmas egy tábla vagy egy konferenciaterem asztalánál ülő emberek csoportjának bemutatására.

Függőleges videó – A szabványos webkamerák vízszintes 16:9-es képarányú képkockát rögzítenek. Bizonyos modellek, képesek 9:16-os portré formátumba fordítani, hogy olyan tartalmakat rögzítsenek, amelyek jól illeszkednek az Instagram és a Facebook történetekbe.

Autofókusz és gyenge fényviszonyok korrekciója

Szinte az összes ma kapható webkamera rendelkezik autofókusz funkcióval. A felső kategóriás modellek általában gyorsabb és pontosabb autofókusszal rendelkeznek a kedvező árú webkamerákhoz képest. Az otthoni irodában vagy nyitott irodában történő felvételkészítés, ahol a fényforrások és a vakítás kombinációja kihívást jelent a tiszta, valós kép rögzítése szempontjából – a tárgyak árnyékosnak tűnhetnek vagy beleolvadhatnak a falakba. A professzionális környezetre tervezett webkamerák olyan szabadalmaztatott technológiával rendelkeznek, amely képes megkülönböztetni az embereket a falaktól és az ablakoktól, és alkalmazni tudja a szükséges optimalizálásokat az élénkebb és természetesebb megjelenéshez. Az asztali streaming webkamerák a lencse körül elhelyezett beépített gyűrűsfénnyel rendelkeznek, amely állítható fényerősséget biztosít.

(X)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére