Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
889
 

Free Damjanich utca 4.!

Jánosy Károly újságíró

2021.02.11. 05:50

A Molnár Antal Zeneiskola tanárai és diákjai helyében én adnék egy szép koncertet a frissiben a FreeSZFE Egyesületnek „adományozott” épület előtt. Ha már annyit vártak a számukra beígért Damjanich utcai ház elkészültére, megérdemelnek egy kis zenei elégtételt, s nyilván a jövő lánglelkű színészpalántái, rendezői is élvezni fogják a 600 gyerek által prezentált koncertet.

Jaj, bocsánat a nyelvbotlásért, adományozásról szó sem volt,

tisztességes pályázatot írt ki a jó Niedermüller Péter polgármester, csupán a véletlen műve, hogy a nemrég szárnyat bontott egyesület lett a befutó. (Mondjuk az lett volna a meglepetés, ha egyedüli pályázóként nem a Freeszfe nyer.)

Így a derék polgármester nyugodtan hátradőlhet hivatali székében,

az előző városvezetés „rémisztő képződményei” által a zeneiskolásoknak ígért épületben nem lesz jobboldali agymosás,

hangjegyek közé rejtett migrációellenes üzenet, és genderileg is minden oké lesz.

Az alkalmi koncert helyett radikálisabb megoldást is választhatnának a jövő muzsikusai, és egy gyorstalpaló Alinsky-kurzus után elfoglalhatnák – akár szülői, tanári segítséggel – az egész házat. Mi több,

híres zeneművészeket is hívhatnának a piros cukorspárgával körbetekert épület őrségébe, és telekürtölhetnék a sajtót, hogy Erzsébetvárosban nem szólhat a zene a fiatalokra érvényes csendrendelet miatt.

Mindenesetre jó tudni, hogy a forradalmi láng megóvásán ügyködő Freeszfe Egyesületben is van emberi érzés, és felvette a kapcsolatot az iskolával. A hamisítatlan hivatali zsargonban megfogalmazott közleményében pedig kifejti: az egyesület „jelen pillanatban nem látja lehetőségét a konkrét ügy megoldásában való szerepvállalásra, ugyanakkor igyekszik tovább tájékozódni a körülményekről, és saját története fényében morális kötelességének tartja az előző évtizedek Színház- és Filmművészeti Egyeteméhez hasonlóan kizsigerelt és magára maradt állami fenntartású intézményekkel való párbeszéd kezdeményezését. A magyarországi művészetoktatás autonómiájának helyreállításához elengedhetetlen, hogy az atomizált alkotótársadalom sorsára hagyott közösségei egymásra találjanak és együttműködjenek.”

Free Damjanich utca 4.!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

889
 
MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére