Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
889
 

A man cave ideje lejárt!

PR tartalom

2021.10.12. 05:00

5 Stílusos férfi szoba design

Mi is az a man cave?

A man cave, vagyis a férfi szoba egy olyan helyiség, amely a férfiak saját tere. Saját igényeiknek és hobbijaiknak van megalkotva, amit a lakásdekor és a berendezési tárgyak is tükröznek. A kifejezést először 1992-ben használta a kanadai Toronto Star magazin, de a koncepció, már a ‘70-es évektől kezdve népszerű volt. Eredetileg a női aktivista mozgalmak válaszaként született meg, de szerencsére mára teljesen elvesztette ezt a fajta konnotációját, habár még mindig vannak, akik pejoratív értelemben használják. Eredetileg ugyanis a közös terekből magányos garázsokba vagy pincékbe való menekülést jelentette. Egy férfi menedéket, ha úgy tetszik.

Hogyan lett a man cave-ből férfi szoba?

A man cave tradícionálisan azért volt fontos, mert egy ilyen szoba, ami egy férfi saját szobája volt ritkaságnak számított a háztartásban. Konzervatívabb országokban még ma is így van, de régebben általános volt, hogy a lakberendezés, ezáltal a lakásdekor is a nők dolga, hiszen az otthonteremtéshez tartozik. Így a férfiaknak vajmi kevés beleszólásuk volt az ingatlan vásárlás után abba, hogy a lakás belső terei hogy nézzenek ki. A man cave, ami lehetett akár egy extra hálószoba, egy saját dolgozószoba, vagy akár csak egy kicsit felturbózott garázs volt a kivétel. A férfias igényeket is kielégítő lakberendezési megoldásoknak hála ezt a teret a “ház ura” tényleg magáénak érezhette. Manapság már nem feltétlenül jellemző minden háztartásra az, hogy a feleség a lakásdekor egyetlen felelőse. Sok pár ma már közösen dönt az ilyen kérdésekben, sőt, van ahol férfi szoba és női szoba is kialakításra kerül, hogy mindenkinek legyen kényelmesen és igényesen berendezhető saját tere, ahova elvonulhat. Lássunk 5 különböző férfi szoba design-t, amikből inspirációt nyerhetünk!

Dohányzószoba

Fotó: Unsplash

Egy stílusos dohányzószoba bármilyen lakást feldob! A szivarozás kedvelői által létrehozott szoba design természetesen a nemdohányzók által is ugyanúgy élvezhető, hiszen egy jó beszélgetésre és whiskey-re mindenkinek van igénye!

Billiárd terem

Fotó: Unsplash

A klasszikus billiárdterem, a sport kedvelőinek. Lakásokba mérettől függően megvalósítható, habár egy pincében kicsit könnyebben kivitelezhető. A billiárd asztal természetesen csocsóra, jéghokira, vagy bármilyen egyéb játékra is cserélhető, ízlés szerint.

Játékszoba

Fotó: Unsplash

Sok különleges gamer összeállítást láthatunk az interneten, azonban kevés olyan van, ami igazán stílusos és nem a szivárvány különböző színeiben pompázik. A konzolt, vagy akár az árkád játékokat kedvelők is könnyedén megvalósíthatják!

Filmező kuckó

Fotó: Unsplash

Egy kényelmes, jól sötétíthető saját házimozi sokak hosszútávú vágya. Igény szerint kiegészíthető egy hatalmas vetítővászonnal, vagy akár saját pattogatott kukorica automatával is!

Közösségi sarok egy új építésű lakásban

Fotó: Unsplash

Azoknak, akik csak beszélgetni, olvasgatni, vagy akár csak társasozni szeretnének egy elegánsan berendezett közösségi sarok is ideális lehet. Természetesen, ha erre külön szobát tudunk kialakítani, az csak hab a tortán!

 

Mi a teendő, ha még nemcsak a férfi szoba, de az egész lakás hiányzik?

A meglévő lakásba utólag már kicsit nehezebb belekalkulálni egy saját férfi szobát. Ezért is éri meg egy új építésű lakás, vagy akár egy ház vásárlása előtt is számbavenni, hogy a lakásdekorba egy férfi szoba kialakítása is beleférjen. Ez persze nem egyszerű feladat, valamint nem is mindig olcsó. Persze olcsóbb lakásokat Maglódon, Szigetszentmiklóson vagy éppen Székesfehérvárott is találni, de a fővárosban egészen más a helyzet. Reméljük valamennyi ihletet azért sikerült meríteni ezek közül a modern man cave design-ok közül, sok sikert a dekoráláshoz!

 

PR tartalom

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

889
 
MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére