Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
889
 

7 tény, amit tudnod kell, ha faházban gondolkodsz

PR tartalom

2021.10.12. 05:15

Faházban élni olyan egyedülálló élmény, amit aligha lehet más életstílushoz hasonlítani. Ezek a lakóépületek tökéletes alternatívát nyújtanak arra, hogy pihenhess, és szabadon élvezhesd az életed egy boldog és egészséges környezetben. A harmónián kívül szenzációs menekülőutat jelentenek a városok zajától, szennyezettségétől és tumultusától. A rönkházak általában természetes élőhelyek közelében kerülnek kialakításra, ez jobb fizikai és mentális egészséget eredményezhet. Továbbá a fa már önmagában számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amely előnyös az ember számára. Nézzük, mik ezek!

 

Fotó: Freepik

  1. Természetes szigetelő

A fa természetes szigetelő. Ez azt jelenti, hogy a fából készült lakóházakban élők nagyobb védelmet élveznek a külső éghajlati viszonyok hatásaival szemben. Még akkor is, ha télen nagyon hideg van kint, egy faház belső hőmérséklete jóval stabilabb és melegebb szinten marad. A hirtelen hőmérsékletsüllyedések nem befolyásolják ugyanolyan mértékben egy fából készült épület belsejének temperatúráját. Ezzel szemben viszont jól tudjuk, hogy a betonszerkezetek belső hőmérséklete rögtön megváltozik, amikor a meteorológia formálódik. Ez az első tényező, ami kényelmes és hangulatos lakóhellyé avanzsálja egy faház épületét. A faházban élők jobb fizikai és mentális egészségnek örvendhetnek, mivel egy jóval konzisztensebb klímájú környezetben élhetnek.

  1. Termikus előnyök

A fa termikus szempontokból is jelentős előnyökkel bír. Az építményekben használt egyéb anyagok – például a beton, a cement és a különböző fémek – élettartamát befolyásolja a hő növekedése vagy csökkenése, ugyanis szabályozza a strukturális kohéziójukat, ami hosszú távon károkat okoz. A fa szerkezete viszont még intenzív hőmérsékleti változásoknak is remekül ellenáll, és ez segít megőrizni a struktúra integritását. A faházak éppen ezért hosszabb élettartamúak, és a hőváltozások miatt kevesebb károsodással kell kalkulálni.

  1. Akusztikai előnyök

Köztudott, hogy rengeteg hangszer készül fából. Ez a fa akusztikai tulajdonságai miatt van. Ez az oka annak is, hogy a zenei koncerteket előszeretettel tartják fafalakkal ellátott termekben. A fa elnyeli a hangot, ami kevesebb zajt és visszhangot eredményez. A faházak természetesen ugyanígy hozzák ezt az előnyt is, ezért a faházak békés és csendes lakókörnyezetet biztosítanak.

  1. Energiahatékonyság

Természetes szigetelő tulajdonságai miatt egy faház kevésbé igényli a hőmérséklet-szabályozó berendezések használatát. Télen melegebb belső tereket kínál, nyáron pedig hűvösebb hőmérsékletet biztosít. Csökkenti a nagy energiafogyasztású berendezések, például fűtőberendezések vagy légkondicionálók függőségét.

  1. Esztétika

A faház épülete esztétikusabb, mint bármely más típusú házikó. A természetes formák vizuálisan vonzó összhatást eredményeznek, amely pihentető, kényelmes és hangulatos attitűdöt garantál.

  1. Környezetbarát

A kevesebb energiafogyasztás miatt a faházak szén-dioxid-kibocsátási szintje alacsonyabb, éppen ezért a faépületek egyértelműen környezetbarát megoldások. Ha aggódsz az ökológiai lábnyomod és az azt követő környezeti hatások miatt, akkor tudd, hogy egy faházzal sokat teszel a bolygónkért.

  1. Ellenáll az oxidációnak

A fa ellenáll az oxidációnak. Az oxidáció az okozója a korróziónak, és az ebből eredő fémkárosodásoknak. A fa viszont tökéletesen ellenáll a rozsdának, amely hosszabb életet szavatol a belőle kreált épületek számára. A lakóház ezért kevesebb amortizációval néz szembe, ezáltal csökkentve a karbantartási és javítási tevékenységek követelményeit.

A faházak tehát számos előnnyel járnak: az ilyen struktúrák ellenállóbbak az időjárással és más természeti elemekkel szemben, hosszabb élettartamúak, energiahatékonyak, költségtakarékosak és emellett még ökológiai szempontból is zöld utat kínálnak az építkezés terén. Ha meggyőztünk, és már biztosan tudod, hogy csak és kizárólag faházban gondolkodsz, akkor nyilván kíváncsi vagy a faház ár fokozataira is. Na, ehhez nyújt számodra kiváló támogatást a Wilio.hu, amely több mint 20 ezer igazolt és képzett mesterember ajánlatát tartalmazza ebben a kategóriában, amiket könnyedén összehasonlíthatsz, illetve egyszerűen listázhatod a saját régiód szaktekintélyeit.

PR tartalom

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

889
 
MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére