Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pénteken akár a Kaszás is becsöngethet

Nagy Gábor

2015.11.13. 07:25

A hónap 13-dik napja ismét péntekre esik, így körmére néztünk, honnan is jön a sok babona.

Mivel November 13-a péntekre esik, elmagyarázzuk a bűvös időpont hátterét.

Az Egyesült Államokban nagyon sokan hisznek a különböző babonában, ezért kivételesen ódzkodnak ettől a naptól. A felhőkarcolókon nincs 13-dik emelet, a repülőkön nincs 13-dik üléssor és a kórházakban sincs 13-as kórterem.

A "péntek 13-ban" a péntek, mint "összetevő" a szerencsétlenség egyik szimbóluma. Ennek háttere a egyrészt a Bibliában rejlik. Jézust pénteken feszítették keresztre és egyes feltételezések szerint a bűnbeesés napja is péntekre eshetett. Másrészt Európában a hóhérok napja is péntekre esett a XIX. századig, mert ekkor tartották a különböző városokban a nyilvános kivégzéseket.

A 13-as számnak, mint negatív jelentéssel bíró szimbólumnak is van bibliai eredete. Az utolsó vacsorán 13 ember ült Jézus asztalánál és az áruló Júdás volt az, aki 13-dikként foglalt helyet.

A kabbalisták – akik szerint egyes számok pozitív, más számok pedig negatív jelentéssel bírnak – a 13-as számot a rossz számok közé sorolták. A 12 után következik, ami a tökéletesség szimbóluma, így értelemszerűen negatív az a szám, ami meghaladja a 12-őt. Arról nem is beszélve, hogy ha összeadjuk a számjegyeket, akkor 4-et kapunk, ami pedig a halál szimbóluma.

 

Történelmi háttér

A Templomos Lovagrend az egyik legfelkapottabb szereplője a történelmi összeesküvés-elméleteknek a Szabadkőművesség mellett. A lovagrend – amely a 14.századra az egyik legbefolyásosabb szervezetté nőtte ki magát – senkinek nem tartozott felelősséggel, csak a pápának; nem fizetett adót és olyan jelentős kincsekre és dokumentumokra figyelt, mint a Torinói Lepel vagy az 1222-es magyar Aranybulla. A templomosok a Szentföldre tartó zarándokok számára bankrendszert tartottak fenn, ahol értékeiket is letétbe helyezhették.

A Templomosok azonban túl sok mindenbe beletenyereltek. A kor egyik legnagyobb királya, a francia IV. Szép Fülöp 1307. október 13-án, pénteken hajnalban adta ki a parancsot, hogy mire leszáll az éj, Franciaország szerte foglalják le a Lovagrend összes vagyonát, zárják börtönbe annak tagjait, és indítsanak eljárást ellenük.

A templomosok utolsó nagymesterét, Jacques de Molay-t elevenen elégette. Fülöp annyira nagy befolyással rendelkezett, hogy a pápánál elérte, hogy a rendet hivatalosan is feloszlassák.

 

Mire kell vigyázni, ha babonás vagy?

1+3=4. A 4 pedig a halál szimbóluma, ezért a kínaiak például nem akasztanak 4 csengőt vagy 4 bambuszbotot egymás mellé. Óvakodni kell, hogy 13-an üljenek egy asztalnál. Franklin Delano Roosevelt amerikai elnök sem ült olyan asztalnál, ahol már 12-en voltak. Ha mégis így kellett tennie, hívatott plusz egy embert.

Péntek 13-án csak óvatosan az éhgyomorra tüsszentéssel, mert az is okozhat szerencsétlenséget. Ha az állatunk péntek 13-án ellik, akkor bizony nagy lesz a valószínűsége, hogy a későbbiekben meg fog betegedni. És ha péntek 13-án tartanánk az esküvőt, nyugodtan felkészülhetünk a válásra is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére