Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fordult a kocka: saját fegyverével semmisítették meg a Telex újságíróját

888.hu

2021.03.10. 21:00

Bohár Dániel nem kímélte a volt indexes újságírót, Fábián Tamást, akit saját módszerével szembesített a Transzparens Újságírásért Alapítvány Zsurnaliszta Vitaestéjén.

Bohár Dániel felkészültségét és tapasztalatát bizonyára messze alábecsülte a jobboldali újságírókat kutyába se néző balos médiakommuna jeles tagja. Bohár ugyanis leült Fábiánnal, és komoly ízelítőt adott neki abból, hogy milyen az, ha neki tesznek fel valódi kérdéseket. A Pesti TV műsorvezető-riportere éppen azokat a fogásokat, technikákat és stílust alkalmazta Fábiánnal szemben, amelyeket a blogger előszeretettel próbál használni, amikor kormánypárti politikusokat provokál.

Fábián Tamás persze köpni-nyelni sem tudott, maradt a duzzogás és a revolvermédia, valamint a propaganda jellegű klisékkel dobálózás

– számolt be az Origo.

Mint ismeretes, 9 nappal azelőtt hozta létre a telex.hu domainnevet megvásárló céget az Index egykori főszerkesztő-helyettesének testvére, mint ahogy Dull Szabolcs korábbi főszerkesztőt kirúgta volna a tulajdonos képviselője, Bodolai László, ami (minden később magyarázkodás ellenére) alátámasztani látszik, hogy az Index szétverése valójában baloldali belharc volt.

Az Indexhez hasonlóan a Telex.hu is bátran lengeti a függetlenség zászlaját, a valóság azonban nagyon másról beszél. Arról sem érdemes megfeledkezni, hogy a Pesti Srácok információi szerint akkoriban Dull naponta többször is egyeztetett a szociknál jelenleg háttéremberként tevékenykedő Nyakó Istvánnal, napi szinten folytathatott megbeszéléseket a balliberális oldal befolyásos arcaival. Az Origo pedig arról számolt be, hogy Dull Szabolcs rendszeresen hívta az Altus egyik számát, amelyen Gyurcsány Ferenc feleségével egyeztetett.

Emlékezhetünk arra is, hogy Fábián Tamás – sok más baloldali újságírótársával egyetemben – hányszor vizionálta már a magyar sajtószabadság halálát, mert egy politikus éppenséggel nem kívánt neki nyilatkozni. A Telex munkatársa ezt az elvi hozzáállást persze hamar elfelejtette így, hogy a kamerák előtt kellett állnia, és nem azok mögött. A beszélgetés menetének egy pontján a vita moderátora feltett 10 eldöntendő kérdést – közülük Fábián Tamás 5-tel kapcsolatban mérhetetlenül elegánsan, a független-objektív álca mögé bújva, a képzeletbeli sajtóigazolványát lobogtatva kitért a válaszadás elől. Tehát az az újságíró, aki munkája során mindig mindenkitől elvárja, hogy egyenes válaszokat adjon, most sem a vitapartnere, sem a moderátor kérdéseire nem kívánt válaszolni – írja az Origo.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére