Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Óvoda

Pozsonyi Ádám

2020.06.07. 20:30

Pozsonyi Ádám írása a mai Black Lives Matter-tüntetésről.

Az óvodás lét egyik legjellemzőbb tulajdonsága a hazudozás. Nem, ez így nem jó. A béna hazudozás. Mert az ember később, felnőtt fejjel is füllent olykor – a hitványabbja, mint Gyurcsány Ferenc, folyamatosan, és nem is szégyelli, sőt beállítja büszkén igazságbeszédnek –, de megtanulja leplezni. Az óvodás erre még képtelen.

– Pistike, te etted meg a csokit?

– Nem – mondja Pistike, s a csoki maradéka még ott van az arcán szétkenve.

Ha az ember a 444 cikkét olvassa, nem tud mást motyogni magában: „Óvoda”. És közben röhög.

A rasszizmus áldozataira emlékeztek a Szabadság téren, három ellentüntető az európai fehéreket féltette” – olvashatjuk ló betűkkel a sorosista propagandaportál fejlécén.

Ejnye, Pistike, már megint maszatos vagy. Nem a rasszizmus áldozataira emlékeztek ezen a kommunista szombaton. A rasszizmus áldozatai ugyanis azok a fehér boltosok, kereskedők, és üzletlánc-tulajdonosok, akiknek szétverték a boltját, széthordták, ellopták árukészletét, üzleteiket, raktáraikat felgyújtották, s ha nagyon tiltakoztak, akkor véresre verték. A rasszizmus áldozata ezen kívül az a volt St. Louis-i rendőrkapitány, akit az antifák és a fosztogatók lelőttek, mert próbált gátat szabni az erőszaknak.

Akiről viszont ők beszélnek – mármint a 444 és a kommunista szombaton táblákkal felsorakozott káderifjúság –, az egy visszaeső bűnöző, aki ellenállt a hatósági eljárásnak, és ennek következtében elhunyt. Vélhetően nem a rendőri intézkedés, hanem a szervezetében komoly mennyiségben jelen lévő drog miatti fulladás következtében. (De erről száz százalékban akkor tudunk nyilatkozni, ha a történet majd lezárul. Egyszer. Mert félő, hogy az igazságot már a hatóság sem meri elmondani, tartván az őrjöngéshullámtól. És biztos vannak az USA-ban olyan városok és utcák, amiket még nem gyújtottak fel és fosztottak ki, jobb, ha az mondják a rendőrség a hibás.)

Az amerikai rendőrség nem úgy állt hozzá, hogy „Megnézzük, melyik fekete vált be hamis csekket, azt elkapjuk, de ha fehér, futni hagyjuk.” Nem, Pistike. Ellenben a BLM (Black Lives Matter) mozgalom rasszista, mert bőrszín és származás szerint tesz különbséget.

Több száz ember vett részt vasárnap a Szabadság térre szervezett rasszizmusellenes megemlékezésen. Az eseményt G-Ras (Komáromy Gergely) énekes-aktivista és az Animal Rebellion Hungary hirdették meg.

Csendes szolidaritással, közös megemlékezéssel, elmélyüléssel/fohásszal/imával, néhány odaillő szóval és dallammal állunk ki a Szabadság téren, az USA nagykövetség előtt déltől délután egy óráig a világszerte pusztító rasszizmus áldozatai mellett, az igazságosságért, a globális összefogásért, a rendszerszintű változásért

Világbéke, egyenlőség, elnyomás, kizsákmányolás blablablabla…. Unjuk, ismerjük.

No, de nézzük a kommunista szombat – pontosabban vasárnap – jelmondatait és tábláit. Nem, dehogy „A Vas és acél országa leszünk”, meg „Előre az ötéves tervért!”. Ezeket már rég átfestették. De amúgy éppoly egy kaptafa, sematikus baromságok, mint amiket Bástya elvtárs pingáltatott volna annak idején.

Color is a not a Crime” – tartja a táblát egy bamba ifjúgárdista, akarom mondani antifasiszta. De ez is maszatos képű. Mi az, hogy a szín nem bűn? Ki mondta, hogy az? Vagy az agyonlőtt rendőrkapitány tehetett arról, hogy fekete volt? Ejnye. Fel kellett volna venni a szemüveget, és egy fehéret lelőni helyette. Ez így most hülyén jön ki.

A bűn a hamis csekk volt kedves gyerekek, amin lebukott ez a Floyd nevű ipse. Meg a rablás, amikor egy terhes nő hasához szorított fegyverrel jutott anyagi előnyhöz.

White silence is violence”. Mi az, hogy a fehér csend erőszak? Szegény fehérek ott Amerikában nincsenek csendben! Ordítanak a félelemtől, és sikoltozva mentik a portékájukat. Vagy vacog a foguk, és nem mernek lemenni a sarki dohányboltba, nehogy meglincseljék őket. Jó, az interneten lehet, hogy csendben van a fehér társadalom egy része, de érthető, mert ha megmukkannak, akkor tiltják őket, törlik a profiljuk, és kirúgják őket az állásukból. Karrierek mennek tönkre, életpályák törnek derékba, ha bármelyik fehér megmukkan.

Amikor illett, és ki lett adva a nemzetközi vezényszó, az Instán meg a Facebookon úgy jelennek meg sorban a fekete négyzetek, mint anno nov. 7-én a vörös zászlók a párttitkár irodájában. Görcsösen sietett mindenki felsorakozni, és csatlakozni az előtte szólóhoz. A többségnek gondolom választása sincs, jön a lemeze, turnéja, vagy kiteszi, vagy kicsinálják.

Eleve a Black Lives Matter is hazugság. Úgy kéne írni, hogy Only Black Lives Matter. Csak a fekete élet számít. Mert aki azt nyilatkozza, hogy minden élet számít (All Lives Matter), azt már nácizzák.

Hogy végül is nekünk mi közünk ehhez, és miért kell tiltakozni Budapesten a nálunk nem létező fekete kisebbség sérelmeivel kapcsolatban, arról nem nyilatkoztak.

De hát Jenőke sem tudja megmagyarázni, miért kente rá a lekvárt az ebédlőterem falára. Csak annyit dünnyög durcásan, hogy: „A Kovács Peti is így csinálta”.

Na, ezek is azért cipelnek táblákat, mert látták az Instán, hogy más is így csinálja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére