Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem világos, hogy miért háborog Karácsony

Filipp Dávid

2020.05.16. 19:25

Saját bevallása szerint ő értelmiségi, szóval a kétkezi munka nem az ő világa.

Karácsony Gergely felháborodott. Megint.

Ezúttal a miniszterelnök kiváló helyzetértékelése verte ki nála a biztosítékot, így a főpolgármester a Facebook-oldalán bicskanyitogató stílusban üzent.

De mit is mondott Orbán Viktor?

Vannak születetten elméleti emberek és vannak gyakorlati emberek. Az elméleti típusú ember a disznóvágáskor is csak a vacsorára jön, és ha vesz egy bútort, azt nem ő szereli össze. Az elméleti emberek kiváló tanulmányokat tudnak írni, és nem kételkedek abban, hogy Karácsony Gergely is kiváló tanulmányt tudna írni, de a jelenlegi helyzetben gyakorlati emberekre van szükség. A Pesti úti idősotthonban meghalt több mint 40 ember. Tehát, ha mondjuk, Tarlós István típusú ember a polgármester, ő odamegy, beleáll, szervezi a védekezést és rendet tesz

– fogalmazott.

A kormányfő semmi mást nem tett, csak kimondta azt, amire mindenki gondol:

Vészhelyzetben teszetoszaságnak nincs helye!

Nem egyértelmű, hogy Karácsony miért vette magára a miniszterelnök szavait, hiszen a baloldali világban elméleti embernek lenni igazán komoly erény. Saját magát is hasonlóan jellemezte korábban.

Nem vagyok egy műszaki ember. Amikor egyetemista koromban hazamentem és édesanyám mondta, hogy leszakad a konyhaszekrényen a polc és szereld vissza, akkor azt mondtam neki, hogy anyám, én értelmiségi vagyok

mondta Karácsony Gergely az Index beszámolója szerint egy fórumon azzal kapcsolatban, hogy le tudná-e vágni drótvágóval a kerítést vagy sem.

Felesleges lenne sorolni Karácsony botrányos döntéseit az elmúlt időből, elég ha a Pesti úton kialakult helyzetre gondolunk.

Főpolgármester úr arra sem vette a fáradságot, hogy személyesen keresse fel az intézményt, helyette írogatott, vádaskodott, félrebeszélt, hazudott.

Elméletben, álmatlan éjszakái során biztos meglátogatta az idősotthont, de fizikai formában ez még nem történt meg.

És hogy mit tett volna Tarlós István?

A miniszterelnök szavaival élve „odamegy, beleáll, szervezi a védekezést és rendet tesz”, mint ahogy azt oly sokszor meg is tette.

Tarlós mérnök, „nem elméleti ember”, ha úgy tetszik, gyakorlatias.

Emlékszünk még a 2013-as dunai árvízre?

Tarlós a helyszínen, személyesen irányította a védekezést.

MTI Fotó: Kallos Bea

1997-ben pedig, még Óbuda polgármestereként a helyszínen egy az egyben bezárással fenyegette meg a Sziget Fesztivált, amiért túl hangosan ment a zene és ez zavarta a III. kerületi lakosokat.

Ez a különbség elméleti és gyakorlati emberek között.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére