Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony: „tökörészik, töketlen, hazudik, mint az állat”

Horváth K. József

2020.05.17. 18:35

Karácsony Gergely járványügyben asztalra tett minősíthetetlen teljesítményének meg is lett a következménye.

A baloldal komoly mértékben vesztett népszerűségéből, ami egyértelműen mutatja, hogy az emberek, köztük a budapestiek sem hülyék. Látják, hogy miközben Karácsony lelketlen értelmiségi módjára elefántcsonttoronyban él, s büszkén az elvek emberének tartja magát, felelős vezetőként még arra sem volt képes, hogy legalább egyszer meglátogassa a idősotthont a Pesti úton, ahol ma már a negyvenet bőven meghaladja az elhunytak száma. Mindez azt mutatja, hogy fogalma sincs arról, hogy mi mindent jelent az ott lakók számára, ha a legfőbb vezető eljön hozzájuk.

Persze, negyvennégy éves fejjel általában nem lehet hetvenéves agyakkal gondolkodni, nyolcvanéves lelkekkel harmonizálni. Pontosabban lehetne,

ha a hiányzó 25-30 év tapasztalatát az intelligencia pótolná.

Bocsánat, hogy koránál fogva hozom ide Tarlós Istvánt, de ő mérnöki előélete folytán nemcsak a gyakorlat operatív embere, hanem azt is pontosan tudja, hogy az idősebb emberek lelkének mire van szüksége.

Édesanyám kilencvenedik évét tapossa, hál’ Istennek korának megfelelően jó egészségben, de sosem mulasztja el büszkén mutatni, ha Orbán Viktor valamilyen ügyben személyesen neki ír levelet. Hetekig kitüntetett helyen van az íróasztalán. Mint ahogy azért is külön fölhívott, hogy megkapta a maszkot a kerületi polgármestertől.

Az idős embereknek nagy szükségük van rá, hogy érezzék, számít a személyiségük, hogy tudják, nincsenek elfelejtve, nem fölöslegesek.

Karácsony Gergely drámai hangon maga vallotta meg, hogy édesapja egy nap nem jött haza. Őszintén remélem, hogy édesanyja él. Talán éppen miatta tisztában kellene lenni azzal, hogy érez ez a korosztály. Tettei arra utalnak, hogy – még ha tudja is – neki politikusként ez nem igazán fontos.

Ezért képes szenvtelenül eltolni magától a járvány miatti felelősséget. Ahelyett, hogy ha már rosszul kezdődött számára a koronavírusos krízis, akkor

kezét-lábát törné, hogy megmutassa, igenis helyre akarja hozni a mulasztását, meg akarja mutatni országnak-világnak, hogy rendes ember, érző lélek, és személyesen is mindent elkövet azért, hogy mentse menthetőt.

Rendre kiderül azonban, hogy ő csak önmagát akarj tisztára mosni. Miközben elhunyt idősek hozzátartozóinak nyilatkozatai mutatják be az általa felügyelt otthonban uralkodó áldatlan állapotokat, aközben még hamisításszagú levél is nyilvánosságra került arról, hogy Karácsonyt semmiféle felelősség nem terheli. Ki hiszi ezt el? Naná, hogy senki.

Persze, ő a kormányra mutogat. Olyan szánalmas kifejezéseket használ a kabinetre, mint hogy „tökörészik, töketlen, hazudik, mint az állat.” Hadd röhögjenek a vele hasonszőrűek a „szókimondásán”, valójában mások halálán.

Az ember hátán meg futkos a hideg.

Miközben naponta látnak napvilágot a legfrissebb fertőzöttségi adatok, köztük a Pesti úti idősotthon sajnos kimagaslóan rossz statisztikája, aközben Karácsony bőre mentéséül folyamatosan a kórházakra mutogat, hogy ott van igazán baj, ott magas a fertőzöttség, amit ugyanakkor semmiféle adattal nem tud alátámasztani. Pedig ő is tudja, ha így lenne, annak hamar híre menne. Ebben a fene nagy diktatúrában, amit delirálnak – fake news formájában –, még az is óriási visszhangot kap, ami meg se történt. Képzeljék, mekkora balhét csapnának, ha legalább nyomokban igaz lenne, amit Karácsony állít.

Lépten-nyomon kiderül tehát, hogy a főpolgármester a legkevésbé sem a járvány hatásainak csökkentésében érdekelt.

Sokkal inkább abban, hogy saját felelősségét a legkisebbre próbálja zsugorítani, miközben a kormányra való mutogatásával a lehető legnagyobb társadalmi feszültséget igyekszik gerjeszteni.

Az Európai Unió képviselőinek botrányos, a valósággal teljesen ellentétes megnyilatkozásinak hathatós támogatásával.

Pedig Brüsszel kivételkével a világ jól látja Magyarország kimagasló járványkezelési teljesítményét. Az amerikai Johns Hopkins Egyetem koronavírus-adatbázisa szerint Európa egyes országaiban sokkal rosszabb a helyzet a mienknél. A 100 ezer főre jutó halottak száma Belgiumban meghaladja a 76 főt, Olaszországban és Spanyolországban 50 és 60 fő közé esik, míg Hollandiában és Svédországban ez az adat 30 fő felett jár. Magyarországon ez az arány jóval kedvezőbb: 4,35 fő.

Karácsony mosakodása éppen ezért üres, hiteltelen. Hiszen a közvélemény döntő hányada úgy tartja, a kormány nagyon is jól kezeli a járványt.

Az emberek így válaszolnak a hazugságokra, a felelősség eszelős hárítására. Arra, amit ATV-ben elcsukló hangon szinte naponta előad.

A lényeg ugyanis a helyes gyakorlat teljes hiánya.

Hogy a tévészékháztól tíz perc autóútra lévő Pesti úti otthonba még egyszer sem volt képes elmenni…

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére