Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony Gergely törvényt is sértene Horn Gyuláért

K. Gaál István

2022.06.11. 12:20

 

Karácsony Gergely azok után, hogy számtalan utca viseli a nevét – ld: zsákutca – szeretne közterületet elneveztetni Horn Gyuláról.

Bevallom nálam már a Göncz Árpád Városközpont esetében is erősen rezgett a léc, de azt még nagy nehezen lenyeltem, hogy a rendszerváltás Árpi bácsijáról elnevezték az egyik metrómegálló környékét. Gondoltam, hogy biztos valaki jót súgott annak, aki a patkányoktól terhelt fővárosban a volt elnök emlékét így őrzi. Ez van…

No, de Horn Gyula, akinek az életében egyetlen egy jól elkapott és alaposan megszervezett pillanata volt – amikor átvágta a kerítést – nem viselheti egy közterület nevét. Indokom is van rá és nemcsak az, hogy egy büdös kommunista ne legyen már sétány neve, hanem ennél sokkal kifinomultabbak az érvek. Ehhez elég csak előszedni a volt pártállami miniszter életrajzát.

Íme a legfontosabb mondat: „1956 decemberétől 1957 júniusáig az MSZMP KB felkérésére a karhatalmi őrszolgálatnál, az úgynevezett pufajkásoknál volt állományban.”

A pufajkásokról, vagy ahogy a köznyelv nevezte őket, a „Kádár-huszárokról”, annyit érdemes tudni, hogy az 1956-os forradalom leverése után sokat dolgoztak a kommunista rendszer megszilárdításán és a tevékenységükhöz számos ember halála fűződik.

Ezt követően Horn dolgozott a külügyben politikai munkatársként, vagyis nem az esze, hanem az elkötelezettsége miatt vitték oda. Ebből a két kiragadott tényből is kiderül, hogy Horn, egy igazi állampárti katona volt, aki sokat tett a Kádár-korszak, a szocializmus építéséért, de emellett még egy utolsó senkiházi is volt, aki sanyargatta a forradalmárokat. Most azzal ne is foglalkozzunk, hogy a testvére 1956-os halálával kapcsolatban valaki hazudik. Vagy Horn, aki szerint a forradalmárok megölték a testvérét, vagy a sok szemtanú, akik úgy látták, hogy egy orosz tank gázolta el – döntsék el, hogy kinek hisznek.

A lényeg az, hogy Karácsony, a lezárások és a kerékpárások passzív vezére kiszemelt egy angyalföldi sétányt, amit elnevezne erről a senkiháziról. Ezzel mindjárt van egy nagy baj! Van ugyanis az a 2012-ben született, a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések tilalmával összefüggő törvény módosításáról szóló előírás, amely szerint „olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett” nem viselheti közterület, vagy közintézmény.

Na most akkor Karácsony Gergely ismét bebizonyította, hogy olyan sötét, mint az alagút és nem ismeri a törvényeket. Vagy még az lehet, hogy emögött is Gyurcsány Ferenc áll, aki 2007-ben ki akarta tüntetni Horn Gyulát, ám ezt az akkori köztársasági elnök, Sólyom László megtagadta.

Mindenesetre a budapestieknek sem feltétlenül kell Horn-sétány. Épp eléggé zsákutcában vannak így is.

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére