Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány váratlanul oltáspártinak mondja magát

Horváth K. József

2021.04.06. 16:40

Valószínűleg a rinocéroszok bőrvastagsága is vékonyka lenne ahhoz a pálforduláshoz, amit a Gyurcsány vezette ellenzéki pártszövetség produkált. Ők nem Saulusból váltak Paulussá, hanem oltásellenesből oltáspártivá.

 

A változás jelét Gyurcsány Ferenc startpisztolyának eldördülése jelentette a közösségi oldalán. Ferenc olyan természetességgel ír a koronavírus elleni harc egyetlen fegyveréről, az oltásról, mintha mindig ezen az állásponton lettek volna. Rámutat: „Az oltás az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük a koronavírust, és visszakapjuk az életünket. Minden magyar, aki jelentkezik, kaphassa meg a védőoltást! Orbán hiába próbálja újabb hazugságkampánnyal az ellenzékre kenni a felelősséget. Arra kérünk mindenkit, éljen a védőoltás adta lehetőséggel. Mi is beoltatjuk magukat!” Nos, hát ide kell az a bizonyos vastag bőr, amivel ezt a pálfordulást szemrebbenés nélkül a világ tudomására lehet hozni.

Persze a változásnak komoly előzményei vannak. Elsősorban az, hogy az Orbán-kormány nem várt a lassan és késve érkező, Brüsszel által megrendelt vakcinákra, hanem amikor a kormányfő már novemberben látta, hogy baj lesz, nem lesz elég oltóanyag régi életünk visszanyeréséhez, akkor az orosz és kínai vakcinák felé fordult. Ennek révén ma ott tartunk, hogy a tömeges oltakozás hatására múlóban van az emberekben az ellenzék által gerjesztett félelem a járványtól. A jól szervezett oltási kampány, amiről még Gyurcsány Ferenc is csak felsőfokon tudott megemlékezni, tovább növelte az oltakozási kedvet. Ez azt jelenti, hogy már akár holnap meg lehet kezdeni az óvatos nyitást, az április 13-ával záruló oltási héten pedig már a hárommillió beoltottat is meg fogjuk haladni, április 20-a környékén pedig a 3,5 milliót. Az események szemmel láthatóan felgyorsulnak, pontosan úgy, ahogy Orbán Viktor ezt előre jelezte. Ennek elsősorban az az oka, hogy több vakcina érkezik, az oltási infrastruktúra pedig biztonságosan tud többletkapacitást nyújtani a zökkenőmentes oltakozáshoz.

Nyilván érzékelte Gyurcsány is, hogy eddigi oltásellenes kampánya csúfosan megbukott. Ráadásul a Fidesz jelezte, hogy kampányt indít a baloldal oltásellenességével szemben. Így Ferenc úgy gondolhatta, hogy még mindig jobb most átállítani a váltókat – a „ha nem tudod legyőzni, állj az élére!” bölcs mondásnak megfelelően –, mint megvárni, hogy a forró víz rázúduljon a kopaszra.

Csakhogy Gyurcsány ezt nem úriember módjára teszi, aki kiáll az emberek elé, és azt mondja: bocsánat. Hogy is tehetné a szükséges tulajdonság híján! Nem vallja be, hogy eddig ők ennek éppen az ellenkezőjét mondták, de belátják, hogy tévedtek. Mea culpa, mea maxima culpa. Nem. Ő úgy beszél az ellenzék oltáspártiságáról, mintha kezdettől fogva ez lett volna az álláspontja.

Jellemző módon szerecsenmosdató videójukban is csak nyögvenyelősen állnak az oltás pártjára. Pontosabban Kunhalmi Ágnes az egyetlen olyan megszólaló, aki oltáspártiságról beszél. A többiek – Fekete-Győr, Szabó Tímea, Kanász-Nagy Máté, Jakab Péter – úgy szidják a kormányt, ahogy a csövön kifér.

Ha pedig végigpörgetjük, hogy a Demokratikus Koalíció milyen Facebook-plakátokon kampányolt az oltás ellen, akkor a következő képet kapjuk. Még a harmadik hullám kezdetén – november táján – petíciót indítottak egyes orosz és kínai vakcinatípusok ellen. Később – ugyancsak a Facebookon terjesztett plakátként – azt sulykolták, hogy ezek a vakcinák nem is engedélyezettek, ami persze nettó hazugság. (Vérig sértve ezzel az engedélyező magyar hatóságok szakembereit.) Aztán plakátot készítettek arról, hogy háziorvosok nem ajánlják ezeket a vakcinákat. Ez szintén hazugság, mert úgy általában a háziorvosok soha nem mondtak ilyet. Egyetlenegy – a DK-hoz köthető – háziorvos bojkottálta az oltást, később azonban ő is meggondolta magát, és azóta végzi kötelességét. Majd arról szövegeztek plakátot, szó sem lehet arról, hogy az EU által nem engedélyezett kínai vakcinával beoltsák a magyarokat. Aztán jött az újabb DK-parancs a választókhoz a Facebookon: „Írd alá, hogy tiltsák be az EU által nem engedélyezett kínai vakcinát!” Következtek a DK-s polgármesterek, akik demonstrálták, hogy ők csak az EMA (European Medicines Agency) által jóváhagyott vakcinával oltanának.

De a gyurcsányista pártok is hasonló hangszeren játszottak. A járvány tombolásának idején az MSZP Ujhelyi István szájával az azonnali nyitást követelte. A Momentum is a vendéglátóhelyek és a teraszok megnyitása mellett érvelt. A Jobbik petíciót indított az újranyitás érdekében, és a vendéglátóhelyek, edzőtermek kinyitása mellett kardoskodott. Jakab Péter a parlamentben elmondott oltásellenes felszólalásának rasszista része pedig kitörölhetetlenül bevésődött az emberek agyába. „Hát hogyha magyarán van valami kínai cucc, amivel beoltottak egymillió afrikait vagy egymillió kínait, az ön szerint jó kell, hogy legyen a magyaroknak is?” No komment.

És akkor jön Gyurcsány, és szerecsenmosdató videója végén szemforgató módon kijelenti: „Azt még Orbán Viktor és kormánya sem tudja tőlünk elvenni, hogy arra biztassuk az embereket, hogy oltassák be magukat. Igen, azt kérjük, hogy mindenki kaphassa meg az oltást.”

Nem is akarja, sőt soha nem is akarta elvenni, kedves Feri! Sőt! De azt engedtessék meg hozzáfűzni, hogy ha eddig Gyurcsányék nem oltásellenesek lettek volna, akkor a védekezés terén is sokkal előrébb tartanánk.

Látnia kell mindenkinek, hogy a baloldal sohasem áll az emberek pártján. Hátat fordított nekik a 2008-as gazdasági válság idején, a 2015-ös migránskrízis során és most, a koronavírus-járvány idején is.

Ezt tudják ők ígérni a magyaroknak a 2022-es választásokra készülve is, semmi mást.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére