Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány megtalálta az új bábot

K. Gaál István

2022.04.21. 12:00

Donáth Anna lehet az ellenzék új vezére – olvashattuk az egyik portálon megjelent elemzésben.

 

Először is ha jó alaposan kinevetgéltük magunkat, akkor kacarásszunk még egy sort és csak ezt követően vizsgáljuk meg alaposabban ezt az állítást. Azt ugye mindannyian tudjuk, hogy az ellenzék, vagyis a baloldal vezére csak az lehet, akit Gyurcsány Ferenc kapitánynak nevez ki, hiszen ezzel tudja garantálni a DK elnöke, hogy továbbra is nála marad az irányítás. Donáth Anna pedig szinte Márki-Zay Péter-szerűen alkalmas jelölt arra, hogy ő legyen a kinevezett ellenzéki vezér, hiszen vélhetően mindent megtenne Gyurcsánynak.

 

Szóval Donáth Anna az ideális jelölt a baloldalnak, de ugye van vele egy (több) probléma. Jelenleg EP-képviselő, vagyis csak távvezérlő lehetne az ellenzéki oldalon. Brüsszelből irányítaná a baloldaliakat – így aztán meg pláne ideális lenne Gyurcsánynak, hiszen a távolság nem könnyíti meg az ellenzék vezetését.
Ráadásul ugye az édesapja az a Donáth László, aki 1994 és 2010 között az MSZP színeiben országgyűlési képviselő volt, vagyis ott üldögélt abban a frakcióban, amelyből Gyurcsány Ferenc is előkerült. Vélhetően nem rossz a viszony, így ha gond van, akkor a volt miniszterelnök az elvtársán keresztül is üzenhet Donáth Annának. Szinte hallom, hogy a bukott miniszterelnök szól a régi havernak: „Szólj már a lányodnak, hogy…”.

 

Ráadásul ugye a Momentum tavaly novemberben megválasztott elnöke egyelőre semmit sem tett le az asztalra itthon. Benne volt abban a kampányban, amelynek eredményeként elveszítettük az esélyét a 2024-es budapesti olimpiai rendezésnek, továbbá egyszer elvitték a rendőrök, mert egy tüntetésen meggyújtott egy füstgyertyát, amit a magasba is emelt.

Ő lehet tehát Márki-Zay Péter utódja. Azt pedig nagyjából tudjuk, hogy milyen sors vár rá. Gyurcsány kihasználja majd, aztán a várható újabb bukás(ok) esetén azonnal eltapossa és kidobja, majd keres helyette egy másikat. Így megy ez a baloldalon.

És lehet itt arról cikkezni, hogy ki lesz a vezér, vagy ki léphet az élre, úgyis minden Gyurcsány jóváhagyásával és támogatásával történik. Ő az, aki a bukásból is képes győzelmet kreálni, hiszen a választási vereségben vastagon benne volt, ám kihozta az eredményből, hogy a vesztesek között ő a nyertes.

És tényleg… Vakok közt ő a félszemű.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére