Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eltekert

Bohár Dániel

2020.05.09. 13:55

Egyszer érnénk meg, hogy Budapest főpolgármestere vállalja valamiért a felelősséget.

Lehet, hogy unalmasnak hangzik, de sajnos igaz. Karácsony Gergely alkalmatlan arra, hogy vezesse Magyarország fővárosát. A világjárvány megmutatta, hogy a posztolgatások, az online huszárkodás kevés ahhoz, hogy valaki jó vezető legyen.

Itt van például ez a tragikus történet, amely a mai napig is zajlik a Pesti úti Idősek Otthonában. Március közepén az országos tisztifőorvos szigorú óvintézkedéseket rendelt el az ország összes szociális intézményére vonatkozóan. Mint például a rendszeres orvosi ellenőrzések, a látogatási és illetve kijárási tilalom, valamint a felvételi zárlat. Magyarország összes idősotthona igyekezett ezen szabályokat betartani, kivétel ez alól a Pesti úti intézmény.

Április 3-án érkezett az első hír, hogy megjelent a koronavírus az otthonban, akkor még senki nem sejtette, hogy több száz fertőzött és több tucat halott lesz a tétlenkedés következménye. A kormányhivatal vizsgálata szerint a tragédia egyik legfőbb forrása, hogy nem volt orvos az intézményben, aki folyamatosan felügyelhette volna a megbetegedő idős embereket. A másik probléma, hogy komoly higiéniai problémák voltak. A kórházba szállított koronavírusos betegek 70-80 százaléka rühfertőzött volt.

Karácsonyék nagyon durván elrontottak valamit, ami azt eredményezte, hogy Magyarországon az összes koronavírusos áldozat 10 százaléka ebből az egyetlen intézményből került ki, ami arányait tekintve döbbenetes adat.

Karácsony Gergely folyamatosan azt hangoztatta, hangoztatja a mai napig, hogy mindvégig volt orvos az idősotthonban, ami a kormányhivatal vizsgálata alapján egyértelmű hazugság, hiszen tételesen megállapították, hogy legalább 10 napig igazolhatóan nem volt doktor az intézményben.

A főpolgármester aztán néhány napja egy Facebook-posztban (mi másban) véletlenül beismerte, hogy tényleg nem volt orvos a Pesti úti Idősek Otthonában.

Karácsonyék egyébként annyira rápörögtek arra, hogy igazolják az orvossal kapcsolatos állításaikat, hogy még attól sem tartózkodtak, hogy meghamisítsanak egy levelet. A Pesti úti Idősek Otthonának vezetője ugyan még április 11-én a kormányhivatalnak azért írt levelet, mert “az intézmény egészségügyi ellátásában az orvosi ellátás továbbra sem biztosított”. Április 20-ára megváltozott Skultéti József véleménye, ugyanis akkor már arról értekezett levelében, hogy végig minden rendben volt az otthonban. Később kiderült, hogy ez a levél valójában Gál J. Zoltán – Karácsony Gergely kampányfőnökének – számítógépén készült, amely első hallásra kimeríti a közokirat-hamisítás tényállását. A lebukás után Skultéti újabb levelet írt, amelyben azt bizonygatta, hogy az előzőt ő „küldte” a jegyzőnek. Küldte! Az ilyen apróságoknak fontos szerepe lehet még később a bíróságon. Hiszen lehet, hogy ő küldte, de írni valószínűleg Gál J. Zoltán írta.

Halottak, betegek, rüh, hamisított levelek, mellébeszélés, ellentmondások és a nem létező orvos – nagyjából így lehetne összefoglalni Karácsony Gergely munkásságát, már ami a Pesti úti Idősek Otthonát illeti.

Mit csinál ilyenkor egy igazi államférfi? Kiáll a hozzátartozók elé, ellátogat az intézménybe, megnyugtatja a közvéleményt és keresi a lehetőséget, hogy ott segítsen, ahol csak tud.

És mit tesz Karácsony Gergely? Hisztizik, posztokat írogat és menekül a kérdések elől.

Karácsony Gergellyel természetesen egy klasszikus értelemben vett interjút szerettünk volna készíteni, felkerestük a sajtófőnökét, aki jelezte, hogy ebben a témában nem kívánnak tájékoztatást adni.

Nem volt más lehetőségünk, mint az utcán elcsípni a főpolgármestert. Karácsony Gergely nem volt hajlandó érdemben válaszolni a kérdésekre. Felpattant a biciklijére és eltekert a KRESZ szabályait semmibe véve a járdán.

Nem Karácsony Gergely az egyetlen, aki nem hajlandó semmiféle felelősséget vállalni a tetteiért. A haverjai, párttársai és politikai szövetségesei is némasági fogadalmat tettek, amikor a Pesti úti tragédiáról van szó.

Még belegondolni is szörnyű, hogy mi lenne, ha ezeknek nagyobb hatalom lenne a kezében. Fővárosunk így is elég nagy veszteség.

Illetve még egy észrevétel a Pesti úti borzalommal kapcsolatban. A független/objektív sajtó – ahol felvételi követelmény fülig szerelmesnek lenni Karácsony Gergelybe – a botrány kirobbanása után egyből azzal kezdte el védeni a védhetetlen, hogy a jelenség nem egyedi, hiszen ugyanez történik Spanyolországban, Olaszországban és Svédországban is. Mindenhol az idősotthonok a legveszélyeztetettebb intézmények. Egész egyszerűen undortó, hogy ezen portálok szájukra merik venni azt a szót, hogy független és objektív. Felfordul az ember gyomra.

Arról persze már kevesebb szó esik, hogy Magyarországon az idősotthonok többsége szigorú intézkedésekkel és fegyelemmel eddig elkerülték a nagyobb tragédiát.

Szigor, fegyelem és felelősség – Karácsonynak fogalma sincs ezek jelentéséről.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére