Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szarvas tévedt a Gellért-hegyre

888.hu

2021.09.07. 12:35

Fokozott óvatosságra kéri a Gellért-hegyen járókat a budavári önkormányzat, azt követően, hogy egy szarvasbika, feltehetően gímszarvasbika, tévedt a területre – közölte kedden a Facebookon az önkormányzat.

 

Arra figyelmeztették a kutyatulajdonosokat, hogy a Gellért-hegyen biztonsági okokból tartsák pórázon kedvenceiket.

Mint írták: a vadon élő állatok alapvetően tartanak az embertől, és a zajok arra késztetik őket, hogy kellő távolságra visszahúzódjanak. Általában attól ijednek meg, ha hirtelen felbukkan előttük egy ember, vagy ha megkergeti őket egy kutya. Ilyenkor fordulhat elő, hogy menekülés közben fellökik vagy megsebesítik az útjukba kerülőket.

Ha az ember nagyobb zajjal közeledik, vagy a vad megpillantásakor kiad valamilyen hangot, akkor az állat számít a megjelenésére, ami lehetőséget biztosít számára a menekülésre.

Ha mégis szembetalálkoznánk vele, ne essünk pánikba: ne közeledjünk az állat felé, kerüljük a hirtelen mozdulatokat, álljunk meg, vagy lassan hátráljunk, és várjuk meg, amíg szépen elballag – ajánlják.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a szeptemberi szarvasbőgés időszakában a hímek tesztoszteronszintje magasabb, agresszívabbak lehetnek, ezért is fontos, hogy a kutyákat pórázon sétáltassuk a Gellért-hegy területén.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére