Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy károkat okozott az éjszakai vihar, de a java még hátra van

888.hu

2021.08.16. 08:15

Országszerte több mint 150 esethez riasztották a tűzoltókat.

 

A vihar a legtöbb munkát Zala megyében, azon belül is Zalaegerszegen adta, de Budapesten, Pest, Fejér és Nógrád megyében is többször riasztották a tűzoltókat.

Többségében lakóházakra, garázsokra, utakra, elektromos vezetékekre dőlt veszélyes fákat kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak.

Példaként említette, hogy Zalaegerszegen a Hét vezér utcában lakóházra, melléképületre, a Kodály Zoltán utcában pedig garázsokra dőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat. A Gasparich Márk utcában egy fa ága letört és egy személyautóra esett. Több helyen is elektromos vezetékekre dőltek a fák, elszakítva azokat.

Emiatt este 27 Zala megyei településen mintegy 3 ezer szolgáltatónál szünetelt az áramellátás. Jelenleg még 4 településen csaknem kétszáz fogyasztónál nincs áram, a szolgáltató folyamatosan dolgozik az áramellátás helyreállításán.

Mindemellett két családi házba is villám csapott: Budapest XVII. kerületében a Gombosi utcában és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szakolyban a Fenyves utcában is villám csapott az épületbe, ami miatt kigyulladt a tető.

A tűzoltók mindkét égő házat eloltották, egyik esetnél sem sérült meg senki”

– tájékoztatott az OKF szóvivője.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez hétfő reggel eljuttatott veszélye-jelzésében azt írta: a napi középhőmérséklet sok helyen alakul 26, 27, főként délen 28, 29 Celsius-fok felett. Emiatt Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyére harmadfokú figyelmeztetést adtak ki. Szintén a hőség miatt Baranya, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyére másodfokú, Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az országos előrejelzés szerint a csúcsértékek 30 és 39 fok között alakulnak. A tartós hőség miatt Müller Cecília szombattól hétfő éjfélig rendelte el másodfokú intézkedését, a hőségriasztást.

A meteorológiai szolgálat azt is kiemelte, hogy hétfőn napközben eleinte nyugodt idő várható, de

északon, északnyugaton erőteljesen labilizálódik a légkör és késő délutántól már zivatarok, heves zivatarok is kialakulhatnak.

Estétől északnyugat felől viharos széllel érkezik a hidegfront. Kiterjedtebb zivatartevékenység azonban jobb eséllyel csak keddre virradó éjszaka valószínű – közölték.

Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Veszprém megyére a felhőszakadás veszélye miatt is adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére