Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre jobban érződik Németország időjárásán a klímaváltozás hatása

888.hu / MTI

2021.03.09. 19:30

A jövőben egyre gyakrabban kell számolnunk időjárási és éghajlati szélsőségekkel.

Egyre jobban érződik Németország időjárásán a globális klímaváltozás hatása, 2020 – hasonlóan a világ egészéhez – a második legmelegebb év volt a feljegyzések kezdte óta – közölte keddi sajtótájékoztatóján Gerhard Adrian, a Német Időjárási Szolgálat (DWD) elnöke.

Az északi-sarkvidéki jégmező kiterjedése tavaly szeptemberben a második legkisebb volt 2012 után, és világszerte a szélsőséges időjárási események elszaporodása volt észlelhető a globális felmelegedés nyomán - mondta el Gerhard Adrian, aki egyben a Meteorológiai Világszervezet (WMO) elnöke is.
A Száhel-övezetben, Afrika szarván, Indiában, Pakisztánban és Kínában tavaly szokatlanul sok csapadék hullott, helyenként ötszörösen haladta meg a sokévi átlagot. Január 1. és november 20. között világviszonylatban 96 trópusi vihart figyeltek meg, az Atlanti-óceán északi részén például harmincat, a szokásosnak a dupláját – ismertette a friss WMO-adatokat a szakember.

Németországban 2020-ban nyolc hónap túl száraz, négy hónap pedig túl csapadékos volt.

2019-hez hasonlóan az év 12 hónapjából 11 „túl meleg” volt, legalábbis az 1961 és 1990 közti referenciaidőszakhoz képest. Bár a 2019-es évtől eltérően tavaly nem mértek 40 fok feletti rekordhőmérsékleteket, a nyári hőmérsékletek a szárazsággal kombinálva negatív hatást gyakoroltak a mezőgazdaságra Németországban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére