Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy antifasiszta gyújtogató állhat a washingtoni erdőtűz hátterében

Békési Marcell

2020.09.11. 06:45

Oregon és Washington államokban már 80 ezer embert evakuáltak az elszabaduló erdőtűz miatt, ami már 8-9 részre szakadva tombol. Egy antifasiszta srác úgy gondolta, hogy jó ötlet ezt saját településére is ráereszteni, az majd jól móresre tanítja rasszista szomszédait.

Emlékszünk még arra, mikor január elején Putyin, Trump és Orbán tehetett róla, hogy Ausztráliában – kicsivel korábban, novemberben meg Brazíliában – tombolt erdőtűz?

(Zárójelben megemlítenénk, hogy előbbiről kiderült, hogy 180 (!) egyedi szándékos gyújtogatás történt, lényegében környezetvédők gyújtották fel a saját hazájukat, hogy bebizonyítsák, hogy közel a végítélet – vagy amiben ők hisznek -, utóbbiról pedig az, hogy bár sajnos tényleg igaz, egyáltalán nem volt nagyobb erdőtűz, mint bármelyik évben előtte.)

Nos, akkoriban még minimum karóba akartak mindenkit húzni az antifasiszták, aki autózik vagy legalább nem vegán, de úgy tűnik, hogy fordult a tendencia: újabban Amerikában a Black Lives Matter tüntetéshullám már eljutott egy olyan szintre, hogy „inkább akkor pusztuljon minden”.

1900 óta nem volt ekkora tűzvész az egyébként csapadékos régióban, ezrek kényszerültek otthonaik elhagyására.

Legalábbis ez járhatott Jeffrey Alan Acord, a 36 éves puyallupi lakos fejében, mikor úgy döntött, hogy kiterjeszti az elmúlt 120 év legnagyobb tűzvészének kiterjedését saját településére is.

A srácnak egyébként már korábban is volt gondja a hatóságokkal, mikor egy tüntetésre késekkel és tűzijátékokkal érkezett. Vélhetően nem értette, hogy a rendőrségnek ezzel mi baja van, mert ugyanezt még egyszer megismételte, másodszorra kicsit bent is tartották.

Harmadszorra viszont nem bízott semmit a véletlenre: nem a tüntetés közepén akarta pirotechnikai ismereteit fitogtatni, hanem egy bozótosban, sőt,

még arról is gondoskodott, hogy mindezt élőben közvetítse ismerőseivel.

Az antifa srác megvárta, míg a tűz kiterjed, majd úgy hívta fel a rendőrséget, mintha csak észrevette volna.

A rendőrség természetesen átlátott a szitán: miután kikérdezték a srácot, és az nem tudott válaszolni néhány lényegi kérdésre, azonnal lecsukták.

A bátor fiút most kicsit többre számíthat, mint néhány nap előzetesre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére