Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Riói hangulatban: a zöldborsós és a citromos palacsinta

888.hu

2015.12.06. 12:45

Gyõzelemmel nyitott a vb-n a magyar nõi kézilabda-válogatott, vasárnap pedig a szerbek ellen is bizonyíthatja felkészültségét. A tét nem kicsi: a gyõztes közvetlenül kijut a 2016-os riói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövõ márciusi kvalifikációs selejtezõtornán, ahonnan még esélyük lehet kijutni a nyári ötkarikás játékokra.

Lányaink simán verték Tunéziát a herningi torna bemutatkozó meccsén, vasárnap Szerbia ellen játszanak, később pedig a házigazda Dánia, Montenegró, valamint Japán válogatottjával is megmérkőznek a csoportkörökben.

A világbajnokság egészen december 20-ig tart, így ha két csokimikulás és szaloncukor között kevésbé édes csipegetnivalóra is vágynátok a szurkoláshoz, ajánljuk figyelmetekbe az alábbi, kezdő szakácsok által is játszi könnyedséggel, gyorsan elkészíthető finomságokat. Hortobágyi húsos, amerikai, csúsztatott, csőben sült, kakaós, káposztás vagy vaníliakrémes változat után pompázzanak ezúttal a palacsinták a brazil zászló színeiben:

Zöldborsós palacsinta

Hozzávalók kb. 10, kisméretű palacsintához: ¾ bögre liszt, 1 tojás, ¾ bögre tej, ¾ bögre zöldborsó, 1 tk. szódabikarbóna, csipetnyi só. Natúr változatban is nagyon finom, de némi tejföllel és újhagyma-karikákkal még különlegesebb az íze.

 

A fagyasztott zöldborsót kb. 2 percig főzzük forró vízben, majd miután leszűrtük, egy konyhai botmixer vagy turmixgép segítségével turmixoljuk össze a tejjel és egy csipetnyi sóval. Öntsük a keveréket egy nagyobb edénybe, adjuk hozzá a tojást, a lisztet és a szódabikarbónát, majd a mixerrel dolgozzuk össze még egyszer alaposan (csomómentesre) a masszát. Végül kevés olajon süssük ki a tésztát.

Kurkumás-citromos palacsinta

Hozzávalók kb. 10 mini palacsintához: 1 bögre liszt, 1 tojás, 1 bögre tej, 1 tk. őrölt kurkuma, 1 citrom frissen facsart leve, 1 tk. szódabikarbóna, csipetnyi só.  

A fentiekhez hasonló módon egy nagyobb tálban először keverjük össze a tojást a tejjel, a citromlével, a kurkumával és a sóval, majd ezután adjuk hozzá a lisztet és a szódabikarbónát, hogy végül az egészet csomómentes tésztává dolgozhassuk össze. Nincs más hátra, mint hogy kevés olajon kisüssük az egyes palacsintákat, amelyeket akár koktélparadicsommal, spenóttal vagy pirított, fokhagymás gombával is tálalhatunk.

Válogatottunknak szép eredményeket, a képernyő előtt ülőknek pedig jó szurkolást kívánunk! Hajrá Lányok!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére