Riói hangulatban: a zöldborsós és a citromos palacsinta
2015.12.06. 12:45
Lányaink simán verték Tunéziát a herningi torna bemutatkozó meccsén, vasárnap Szerbia ellen játszanak, később pedig a házigazda Dánia, Montenegró, valamint Japán válogatottjával is megmérkőznek a csoportkörökben.
A világbajnokság egészen december 20-ig tart, így ha két csokimikulás és szaloncukor között kevésbé édes csipegetnivalóra is vágynátok a szurkoláshoz, ajánljuk figyelmetekbe az alábbi, kezdő szakácsok által is játszi könnyedséggel, gyorsan elkészíthető finomságokat. Hortobágyi húsos, amerikai, csúsztatott, csőben sült, kakaós, káposztás vagy vaníliakrémes változat után pompázzanak ezúttal a palacsinták a brazil zászló színeiben:
A fagyasztott zöldborsót kb. 2 percig főzzük forró vízben, majd miután leszűrtük, egy konyhai botmixer vagy turmixgép segítségével turmixoljuk össze a tejjel és egy csipetnyi sóval. Öntsük a keveréket egy nagyobb edénybe, adjuk hozzá a tojást, a lisztet és a szódabikarbónát, majd a mixerrel dolgozzuk össze még egyszer alaposan (csomómentesre) a masszát. Végül kevés olajon süssük ki a tésztát.
A fentiekhez hasonló módon egy nagyobb tálban először keverjük össze a tojást a tejjel, a citromlével, a kurkumával és a sóval, majd ezután adjuk hozzá a lisztet és a szódabikarbónát, hogy végül az egészet csomómentes tésztává dolgozhassuk össze. Nincs más hátra, mint hogy kevés olajon kisüssük az egyes palacsintákat, amelyeket akár koktélparadicsommal, spenóttal vagy pirított, fokhagymás gombával is tálalhatunk.
Válogatottunknak szép eredményeket, a képernyő előtt ülőknek pedig jó szurkolást kívánunk! Hajrá Lányok!