Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bemutatjuk a Maccabi Játékok helyszíneit: a Duna Aréna

Pörge Béla

2019.04.07. 12:00

A sorozat elsõ részében a Hidegkuti Nándor Stadionnal foglalkoztunk, most pedig a szintén új Duna Aréna kerül terítékre.

A Duna Aréna egy friss létesítmény, melyet 2017-ben adtak át a budapesti vizes vébére, ez volt az esemény központi helyszíne. Az impozáns épület a Dagály Strandfürdő közvetlen szomszédságában épült Angyalföldön, az Árpád hídról is jól látható.

A Duna Aréna 30 ezer négyzetméter, 5300 fő befogadására alkalmas versenyhelyszín, mely a 2017-es vizes vébé alatt ideiglenes részekkel volt kibővítve, majd a FINA vébéje után alakították kisebbre az arénát.

A Duna Aréna honlapja szerint a létesítmény építésében alapvető követelményként határozták meg a fenntarthatóságot és a környezettudatosságot: magyarok tervezték, magyarok építették. A tetőszerkezet négy ponton alátámasztott. A versenytérben olyan sportdiagnosztikai rendszer működik, mellyel lassított felvételben figyelhető meg a sportolók mozgása, így a legkisebb hiba is kiszűrhető, ezzel is segítve az úszók teljesítményének javítását. Ennek jelentőségét aligha kell ecsetelni egy olyan sportág kapcsán, melyben egy olimpiai érem sorsáról akár ezredmásodpercek dönthetnek.

Alapvető célként fogalmazták meg, hogy a tervezett végleges épület önmagában is ki tudja szolgálni a Magyar Úszó, Vízilabda, Szinkronúszó és Műugró Szövetség igényeit.

Az aréna a Maccabi Európa Játékok vizes helyszíneinek egyike lesz 2019. július 29. és augusztus 7. között, a vizes sportok másik része pedig a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában kerül majd megrendezésre. A versenyek döntő többsége egyébként Budapesten kerül lebonyolításra, a helyszíneket ebben a sorozatunkban mutatjuk be a 888-on.

Sorozatunk első részében a zsidóság, illetve a magyar–zsidó kapcsolatok szempontjából is fontos helyszínt mutattuk be, az MTK stadionját, azaz a Hidegkuti Nándor Stadiont.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére